Dierenwinkel zoekt vieze honden

26-06-2012

hondenwasstraatDe mannen van Dierenwinkel de Dierenvriend in Barendrecht en Rotterdam staat zaterdag een flinke klus te wachten. Voor het goede doel willen ze in zeven uur tijd maarliefst 1109 honden gaan wassen in een speciale ‘wasstraat’. De opbrengst van de dag wordt geschonken aan stichting Hulphond Nederland.

Erwin, Wim en Bob kwamen op het idee door vaste klant Ina de Ritter en haar hulphond Uxy. “Waar blindengeleidehonden ervoor zorgen dat blinde mensen van a naar b komen, zorgt een hulphond ervoor dat mensen in een rolstoel of met een andere beperking normaal kunnen leven. De honden kunnen een banaan pellen, zakjes chips open maken, en zelfs een rietje in een pakje drinken prikken.”

In de hondenwasstraat kunnen dertig honden tegelijk gewassen worden met behulp van vrijwilligers. De minimale donatie voor een wasbeurt is 5 euro, maar meer geven mag natuurlijk altijd. Ook voor mensen die geen hond hebben is er van alles te doen. Zo is er een programma met verschillende artiesten, en zijn er demonstraties met hulphonden.

Als zaterdag 1109 honden door de wasstraat komen, vestigen de dierenvrienden een record in het Guiness Book of World Records. Of dat gaat lukken is maar de vraag, voorlopig hebben pas tussen de 50 en 100 baasjes hun honden aangemeld. Maar dat komt volgens de mannen helemaal goed. “De meeste mensen gaan spontaan komen, het wordt een geweldige dag. Als we het record niet halen is dat jammer voor ons. Dat blijft te allen tijde ongeschikt aan het goede doel.”

Aanmelden kan hier.

Bron: RTV Rijmond


Tags: , , , , ,

Geef je mening