Geleidehond leid ook door de gladheid

15-12-2010

Geleidehond easy in de sneeuwDe afgelopen weken was het weer echt winter geworden sneeuw en ijzel en dat is soms niet echt het gemakkelijkste weer om met je geleidehond op pad te kunnen. Nu vindt Easy mijn geleidehond en mijn andere twee honden de sneeuw net zo leuk en prettig als elke hond. Dus ze heeft zich volop kunnen uitleven. Heerlijk rennen en voldaan terug komen.

Maar naar het park gaan is soms een klus op zich. De woonerven die allemaal gelijkvloers zijn zijn soms voorzien van gekleurde tegels zodat mijn Easy het verschil ziet in weg en stoep maar ja dat vervaagt met sneeuw. En ook het verschil in wat is nu pad en wat is gras is op zich ook al moeilijker te beoordelen. Zeker voor mij. Want in het park doe ik meestal mijn honden los en loop met mijn witte taststok langs de gras kant mijn weg te vinden terwijl Easy heerlijk kan loslopen. Dat werd dus moeilijker. Ik deed haar meestal even aan de riem en na een stukje lopen weer even los. Hierdoor kon ik me redelijk oriƫnteren . Maar ja de sneeuw werd dus ijs, en de straten worden niet overal voorzien van strooizout. Dus was het best glibberen.

Gewoon even boodschappen doen was een echte survivaltocht. Maar wat heb ik toch een kanjer. Easy liep voorzichtig haar werk te doen. En ik voelde haar echt de weg bekijken onder het lopen. Ze geleide me dan ook zigzaggend tussen alle bevroren delen en de schone delen door. Af en toe in houden en dan weer even naar een andere kant op gaan als er minder ijs ligt op ons pad. En was er een gedeelte schoon dan iets sneller lopen en weer direct in houden als er weer ijs kwam. Tja niet iedereen houdt zijn stoepje schoon. Maar gelukkig gaat het redelijk in dit weer.

Geleidehonden in de sneeuw

Nu zijn gelukkig weer de straten schoon en ligt er geen sneeuw meer maar de komende tijd zal er vast genoeg vallen, zodat Easy mooi weer extra werk doet om mij maar veilig door dit weer te loodsen.

Uiteraard heb ik zelf goede schoenen en eventueel ijzers voor daar onder mocht het te gek worden. Maar ja ik zeg altijd, gelukkig hebben mijn honden vier pootaandrijving waardoor zij redelijk stabiel kunnen blijven lopen.

Al hoop ik wel dat het niet aldoor zo moeilijk beloopbaar wordt in de komende weken.

Groetjes Esther en EasyTags: , , , ,

Geef je mening