Geleidehonden brengen je overal

14-03-2011

Witte koningspoedel EasyEasy en ik hadden het de laatste weken een beetje druk. Zo deed ik geheel vrijwillig mee met een reeks onderzoeken. Ze zijn in het AMC ziekenhuis in Amsterdam namelijk bezig met een grootschalig onderzoek naar hart problemen bij mensen.

Geleidehond Easy in het AMC

Nu ben zover ik zelf weet niet een hartpatiënt, maar omdat diverse familie leden daar wel mee tekampen hebben of gehad hebben deed ik dus maar mee. Wat heeft dat nu met honden te maken zou je denken? Nou Easy mijn geleidehond was natuurlijk ook van de partij om al die onder zoeken mee te mogen beleven. Want waar ik ga is mijn Easy ook aanwezig dus ook in het AMC ziekenhuis.

Ik ben er twee keer geweest en elke keer vindt ik nog steeds het reizen met Easy ook een leuke uitdaging. Lekker met bus en Metro. En uitvinden of je inderdaad de juiste bus hebt en dan de metro vinden en dan ook nog de goede. Nu is op de metro stations wel een soort van omroep systeem aan wezig maar ik ben nooit zo goed in het lokaliseren van dat systeem dus dan maar op zoek naar een persoon om het daar aan te vragen. Soms vertellen ze het je en soms lopen ze gewoon door. Jammer genoeg is het lezen van bordjes nog niet in het geleidehonden programma opgenomen dus heb je bij dit soort dingen even een ziend persoon nodig.

Een maal op de halte van het AMC was het voor Easy weer eens een nieuw station, immers daar waren we samen nog niet geweest. Eerke Easy der voorganger had wel de eer om ooit daar te mogen zijn maar dan in het kraampje van toen KNGF geleidehonden en stonden we op een soort hulpmiddelen beurs. Immers Eerke was afkomstig van
KNGF geleidehonden, Easy is van de school van Martin Gaus geleide en hulphondenschool.

Commando ‘zoek bank’ voor mijn geleidehond

Gelukkig kwamen we snel in het gedeelte van het AMC van de poli en bracht Easy me keurig naar het loket waar ik assistentie kon aanvragen. Ik mocht plaats nemen op een bank, dus met het commando “zoek bank”, bracht Easy keurig waar ik wezen moest en kon ik haar onder de bank uit de loop parkeren. Oftewel ze lag gewoon netjes af onder de stoel.

Toen  ik door de assistente was opgepikt ging ik langs de verschillende afdelingen er moesten dertien buisjes bloed afgenomen worden , een ECG gemaakt en algeheel onderzoek. En ja Easy blijft bij dit alles zo lekker koel en rustig die volgt iedereen waar we moeten zijn ligt aan me voeten tot ik weer klaar ben, geeft zelf haar riem weer aan me als ik die nodig heb omdat we weer verder gaan. Uiteraard loopt ze ook in haar geleidehondentuig.

Ook moesten we later weer een CT scan laten maken dus een infuus die ingebracht wordt en allemaal dat soort rare dingen. Wat ben ik toch trots op haar dat ze me ook in zulke rare omstandigheden veilig overal begeleid. En ook dat ze in zo’n groot gebouw met al die gangen toch weer feilloos de uitgang weet te vinden liften aangeeft en zo. Want ja er in is moeilijker maar eruit komen we er wel.

Geleidehond voorlichting op basisschool
Ook hebben we laatst op een basisschool  in de buurt voorlichting gegeven over uiteraard de geleidehond en al zijn facetten die daar mee te maken heeft. Leuk dat de kinderen me ook herkennen en een jongen trots melde dat zijn hond altijd met Easy aan het spelen is. Want ja dat vergeet men vaak dat geleidehonden ook lekker vrij spelen en zich ook vaak lekker vies mogen maken.

Geleidehond easy is lekker vies

Groetjes,
Esther en EasyTags: , , ,

Geef je mening