KNGF Geleidehonden gaat een samenwerking aan met de Belgische geleidehondenschool

01-11-2010

Geleidehond labrador
KNGF Geleidehonden gaat een samenwerking aan met de Belgische geleidehondenschool Scale Dogs. Door de jaren heen kreeg de Nederlandse geleidehondenschool herhaaldelijk verzoeken van visueel beperkte zuiderburen – ondersteund door de Vlaamse overheid – om ook in België geleidehonden af te leveren.

In België kent men een wachttijd van vele jaren na het aanvragen van een geleidehond. De eigen lange wachttijd voor nieuwe cliënten hield KNGF Geleidehonden steeds tegen om op de Belgische vraag in te gaan. Nu zij dit knelpunt in eigen land onder controle hebben, wordt graag de helpende hand aan de Belgen geboden.

Geïnteresseerde Belgische visueel beperkte mensen kunnen hun aanvraag voor een geleidehond indienen bij KNGF Geleidehonden, de grootste en meest ervaren geleidehondenschool in Nederland (www.geleidehond.nl/geleidehond_voor_u_ ). De intake en aflevering gebeurt, waar mogelijk, in samenwerking met Scale Dogs. Cliënten kunnen rekenen op deskundige begeleiding en de allerbeste geleidehonden.

De hond en zijn blinde baas vormen een hecht team, dus de combinatie wordt met de grootst mogelijke zorg gemaakt. Vanuit het eigen fokprogramma van KNGF Geleidehonden kan geput worden uit een groot aantal verschillende honden. Zo wordt er voor iedereen een geleidehond op maat gekozen. Men krijgt een gedegen opleiding om met de hond uit de voeten te kunnen en na de aflevering wordt hoogwaardige nazorg geboden.

Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden: “Ik vind het heel plezierig dat wij nu op het dringende verzoek van onze blinde en zeer slechtziende buren kunnen ingaan en hen kunnen laten delen in onze voorspoed. In de praktijk betekent dit dat wij, waar mogelijk, in samenwerking met Scale Dogs op beperkte schaal honden gaan opleiden en afleveren in België. Daarnaast zal KNGF Geleidehonden Scale Dogs waar mogelijk tegemoet komen in de instroom van honden vanuit het KNGF-fokprogramma.

Uiteraard gebeurt dit alles zeer behoedzaam en met continue controle op onze eigen afleveringswachttijd. Voor onze Nederlandse (aspirant-)geleidehondgebruikers zal de samenwerking daarom geen veranderingen met zich meebrengen. Vanzelfsprekend werken onze beide geleidehondenscholen volgens de opleidingsnormen van de Internationale Federatie van Geleidehondenscholen.”

Bron: Geleidehond.nlTags: , , , , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. Daphné zegt:

    Dat is goed nieuws! Hopelijk betert het hier nu qua wachttijden…

  2. Maar er zijn nog meer blindegeleidehondenscholen, zoals DESUDO.
    De andere blindegeleidehondenscholen moeten het zonder mega reclames doen en leveren ook geweldige honden af.

Geef je mening