Nederlandse Vereniging voor Geleidehond gebruikers organiseerde strandwandeling

30-03-2011

Geleidehond Easy aan het gravenDe Nederlandse Vereniging voor Geleidehond gebruikers kortweg NVG genoemd organiseerde afgelopen week een gezellige strandwandeling voor de baasjes en hun trouwe metgezellen de geleidehonden.

Het weer was schitterend en we verzamelde op het station van Zandvoort. Toen de eerste gedeelte van de groep er ongeveer was gingen we naar het tweede verzamelpunt een klein cafeetje waar we nog wat konden gebruiken. Toen iedereen compleet was ongeveer twintig mensen en hun geleidehonden vertrokken we in een sliert richting het strand.

Geleidehonden lopen graag voorop

Alle geleidehonden hebben een beetje de nijging om als eerst voorop te lopen, en dus mocht Easy van mij absoluut niet de eerste zijn. Zij moest zich netjes houden en zonder te gaan trekken gewoon blijven geleiden. Best wel moeilijk hoor want de zee lucht en al die honden voor je wil je natuurlijk best passeren. Maar met flink veel belonen op het goede looptempo en haar aanmoedigend toe spreken bereik je toch dat ze netjes geleide werk aflevert.

Geleidehonden mochten los op het strand

Eenmaal op het strand moesten we even wachten zodat we het start sein kregen dat alle geleidehonden los mochten. Dat is een machtig iets zo’n twintig honden die opeens helemaal uit hun dak gaan. Een ware kracht explosie komt dan bij hun los. Easy vond het heerlijk rende volop met alle honden mee ook in de zee. En vond zo nu een dan andere honden die niet bij de groep hoorde maar wel van lekker hard rennen hielden, dus die had de dag van haar leven. Ze was dan ook lekker nat en zanderig, maar ach dat is niet zo erg als de honden maar lol hebben. Easy graafde kuilen en en hield me gelukkig goed in de gaten. Nu is zij ook aardig herkenbaar als poedel voor de ziende mensen die mee waren. Ze was immers ook de enige poedel die daar rond liep op het strand.

Geleidehonden rennen over het strand

Zand in de vacht van geleidehond Easy

Na ongeveer drie uur lopen keerde we terug naar een pannenkoeken restaurant waar de baasjes zich te goed konden doen aan pannenkoeken of andere lekkere dingen. En mooi is het toch altijd dat al die geleidehonden netjes onder de tafel liggen bij elkaar en er geen enkel onvertogen woord valt van hun kant. Ze lagen immers lekker te slapen en te dromen van wat ze die dag hadden beleeft. Easy heb ik wel voordat ik weer op de trein stapte even lekker uitvoerig gekamd, want ik wilde het zand van Zandvoort niet mee nemen naar huis. En zo zag ze er weer als een mooie dame uit. Toen ik zo met haar bezig was, kwamen er natuurlijk belangstellende informeren naar haar en wat ze allemaal doet.

Geleidehond of hulphond?

Op het station was er ook nog een man die vroeg of Easy een hulphond was. Even uitgelegd dat Easy een geleidehond was en dus er voor is om obstakels te vermijden die we op ons pad tegen komen en een hulphond meestal voor lichamelijk gehandicapten zijn en die deze mensen bij staan met de dagelijkse dingen. Ja zei hij dat weet ik wel maar uw hond pakt toch wel uw schoenen. Nee dat doet ze niet want die kan ik zelf pakken. Oh . Blijft toch verwarrend die hulphonden en geleidehonden voor sommige mensen.

Groetjes Esther & EasyTags: , ,

Geef je mening