Dashonden in rasgroep FCI groep 4

14-04-2011

Teckel in rasgroep 4
De rasgroep 4 is een redelijk smalle rasgroep. In de rasgroep dashonden is eigenlijk grofweg alleen de Teckel als hoofd hondenras te vinden.

Dashond, de oorsprong

Een typische voorvader van de hedendaagse Teckel was de Bibarhund. Deze honden soort werd al in de vijfde eeuw in Duitsland gebruikt als jachthond. Dashonden werden oorspronkelijk gefokt voor de ondergrondse jacht op dassen. In de volksmond wordt de naam Teckel vaak gebruikt.

Langharige teckels, kortharige teckels en ruwharige teckels

Er zijn inmiddels een aantal verschillende varieteiten gefokt. De kortharige teckels, ruwharige teckels en langharige teckels. De kortharige Dashond wordt gerekend tot de meest originele vorm. De Ruwhaar teckel ontstond door inkruising van de ruwharige Duitse Pinscher en de Schnauzer. Voor de kruising tot de Langhaar teckel gebruikte men de Setter en Cocker Spaniƫl.

Door hun lage bouw van de teckel en goede neus zijn ze voor alle speurwerk geschikt. Ook kunnen Teckels worden ingezet als jachthond. Als huishond valt de teckel op door vrolijkheid en waaksheid. Daarbij zijn teckels slim en eigenwijs, moedig en trouw.

In deze rasgroep vind je de volgende rashonden:
Korthaar teckel
Langhaar teckel
Ruwharige teckel

Schrijf ook zelf leuke artikelen over jouw teckel! HondenEnPuppies.nl zoekt nog schrijvers.

Wordt schrijver op HondenEnPuppies.nl!Tags: , , , , , ,

Geef je mening