Ruwharige teckels stellen zich voor

09-04-2011

Ruwharige teckel ome willemMen noemt mij “Die Puppy”. Moet men weten. Ik ben geboren op de dag dat half Nederland meestal Sinterklaasversjes zit te zingen en cadeautjes uit te pakken.

Men gelooft dan ineens in Sinterklaas. Schijnheilig gedoe. Dat zegt heel veel over “men”. Het was in het mooie jaar 2008, 5 december dus. Nou een mooi poosje geleden toch?

Ik ben dus eigenlijk helemaal geen puppy meer. Ik weeg een kilootje of 12. Het gewicht van een ruwharige teckelpuppy? Niet dus. Weet u hoe dat komt, dat men mij “Die Puppy” noemt? Dat is Ome Willem zijn schuld!!!!! Wie is nu weer Ome Willem, zult u denken. Nou dat is die andere ruwharige teckel hier in huis.

Hij is maar acht maanden ouder en weegt nog geen acht kilo. Hij woonde dus het eerst bij Duh Baassie en H. Vrouwtje (H. staat voor Het, red.). Hij, Ome Willem, is geboren in Dordrecht, net als ik. Alle twee zijn we een week of 8, 9, 10, weet ik veel, verzorgd door een lieve mevrouw. Toen ik in Dordrecht opgepikt was geworden geworden, door Duh en H. Vrouwtje (H. staat voor Het, red.), was de eerste viervoeter die ik toen weer tegenkwam een soortgenoot.

Ruwharige teckel Puppy (Bram,red.)

“Kijk eens dit is Willem”, hoorde ik H. Vrouwtje zeggen. Nou Willem nam even de tijd, snuffelde wat aan me (!) en stelde zich uiteindelijk voor. Hij keek mij diep in mij bruine ogen en zei: “Zeg jij maar Ome Willem tegen mij, dan noem ik jou wel “Die Puppy”. Het is nooit meer anders geworden. Terwijl ik zo’n mooie naam heb……., Bram!!!

Ik weet eigenlijk niet of dit toeval is, of dat dit te maken heeft met de man die “de echte” Sinterklaas speelde op TV, toe ik geboren werd (Bram van der Vlugt red.). Wij, ik en Ome Willem, hebben zo onze gedachten over dingen. Nou dan weet u dat ff, ga ik nu Ome Willem ff achter na zitten……….

De g(r)oenten van Die Puppy (Bram,red.)Tags: , ,

Reactie(s)

 1. Rene van den Berg zegt:

  Geweldig dat duo!
  Ik zie ze nog wel BH ers (bekendehonden red.) worden.
  Ze veroveren na het Westland ook de rest van Nederland.
  En daarna internationaal …. :-)

  Groetjes,
  René

 2. Mireille zegt:

  Je komt toch overal Familie tegen….
  Leuk !

Geef je mening