Bolognezer puppies alweer drie weken oud

15-01-2011

Bolognezer met haar puppiesHet gaat heel erg goed hier met mij en de puppies. Wat een lieve zoete kinderen heb ik, ik ben echt hartstikke trots op ze. Ze drinken lekker bij me, kruipen daarvoor af en toe zelfs op mijn buik en gaan lekker lui liggen drinken. Ik ga dan op mijn rug liggen en geniet er van.

Maar soms is het ook een regelrechte aanval van alle vijf, dan zijn ze als een dolle aan het zoeken en vechten om een plaatsje, wat natuurlijk steeds moeilijker wordt want ze worden wel groter, dus de ruimte wordt beperkt. Maar ik zorg er wel voor dat ze allemaal genoeg krijgen. Net als mijn baasje er voor zorgt dat ik genoeg melk voor ze kan maken door mij lekker veel en goed eten te geven.

Er zit zelfs puppymelkpoeder door mijn eten. Dat zou goed zijn voor mijn kalk en voorkomt hopelijk eclampsie. Heb ik nog nooit last van gehad hoor, maar mijn baasje is heel voorzichtig, ze doet wat ze kan. En ik vind het lekker, dus mij hoor je niet klagen.

Al mijn pups hebben de oogjes al open en begin deze week konden ze ook allemaal horen, ze schrokken van hun eigen blafje, zo leuk. De oren gaan nu ook allemaal al hangen, er is steeds zoveel aan ze te zien, kleine dingen, maar het verandert elke dag. Nu gaan ze ook al proberen voorzichtig wat te lopen, dat is wel lachen, dan staan ze op en racen zo ineens de werpkist door, het stoppen en de richting geeft nog wat problemen. Heel trots en verbaasd zie je ze dan kijken. Ze doen het toch maar. Ze hebben nu ook ontdekt dat ze niet echt alleen zijn en dat ze kunnen spelen met hun broertjes en zusjes. Dat is wel zo gezellig en het geeft mij ook even rust. Zo kan ik ze nu af en toe ook wel even alleen laten en wat tijd voor mezelf nemen.

Het plassen kunnen ze nu zelf, daar hoef ik niet steeds meer mee te helpen, nu liggen er wel meer gele plekjes op de kleedjes, maar die worden dan eerder ververst.. Het poepen regel ik dan nog wel even voor ze, maar ook dat kunnen ze soms al zelf. Nog heel even en dan laat ik dat maar aan ze over en aan mijn baasje ha ha want dan heb ik het genoeg opgeruimd, nu is zij aan de beurt!

Net als laatst, toen kregen de pups een goedje in hun bekje, dat was een wormenpasta. Nou dat komt er zo snel weer achter uit, dat wil je niet weten. Dat heb ik dus mooi niet opgeruimd, dat was niet van mij, daar zat een vreemd luchtje aan! Ik heb toen ook druppels gekregen in mijn nek, dat zou ook tegen wormen en allerlei ongedierte zijn. Zo worden mijn pups aan alle kanten beschermd.

Soms komen er mensen kijken en dan laat ik heel trots mijn pups zien. Ze aaien ze dan en mij ook vaak en dan zeggen ze dat ze het allemaal zo knap van mij vinden. Ik denk dat het wel goed is, het zijn allemaal lieve mensen en zo leren mijn pups ook dat het goed is en dat al die mensen verschillende luchtjes hebben. Er worden ook heel wat foto’s van ons gemaakt. De mensen vinden mij en de pups heel erg lief en willen eigenlijk wel graag bij ons blijven. Maar ja een beetje rust op zijn tijd is ook wel lekker.

Nog heel even en dan zijn ze weer zo ver dat ze echt gaan lopen en ook de omgeving gaan verkennen, ik denk dat de werpkist al snel te klein zal zijn…………

Gaya van kennel ‘van het Balgzand’Tags: , , , , , ,

Geef je mening