Bolognezer puppies voor het eerst naar de dierenarts

08-02-2011

Bolognezer puppies 6 wekenHet gaat allemaal heel goed met mij en de Bolognezer puppies. Ze groeien nog steeds heel goed en de ontwikkeling loopt zoals het zou moeten gaan, niets te klagen.

Bolognezer puppies 6 weken oud
De puppies zijn nu 6 weken oud.  Ze lopen en rennen door de ren, ze eten geweekte brokjes en ze drinken ook al water. Het worden al hele zelfstandige hondjes, maar zo af en toe even lekker bij moeder vinden ze toch nog heerlijk, ze kunnen nog niet echt zonder me en dat kunnen ze laten horen! En niet alleen om de melk hoor, ook om gewoon even lekker verzorgd te worden of even tegen me aan te kruipen.

Wel vind ik dat ze nu ’s nachts zonder me moeten kunnen, dan mag ik heerlijk op het grote bed en kan ik zelf even goed bijslapen. Dat is ook wel nodig na al die drukte. Vorige week is de werpkist uit de ren gehaald en hebben we ook een grotere ren gekregen (de halve kamer!), het was wel even wennen zo zonder die veilige plek, de pups waren best wat onrustig de eerste nacht. Maar er waren genoeg ander plekjes voor ze, heerlijke hondenmandjes en ach ze hebben ook mij en elkaar nog. De volgende dag ging het ook alweer prima.

Borstelbeurt voor de puppies
‘S ochtends liggen er nu allemaal van die kleine drolletjes (ik heb ze lang genoeg opgeruimd) en natuurlijk de nodige plasjes op de matjes (slimme hondjes, snappen nu al waar het moet), dat is dan voor mijn baasje om op te ruimen, dan wordt alles weer lekker verschoond en de vloer gedweild, hebben we weer een frisse start. Ze weegt ook elke dag de pups en ziet dan natuurlijk dat ze gegroeid zijn, ik zorg wel voor ze! Dan wast ze de oogjes van de puppies en van mij met afgekoeld gekookt water, heerlijke frisse snoetjes zo. Soms krijgen ze ook al een borstelbeurt! Ze hebben ook al een aardige vacht.

Er komt ook steeds weer visite kijken, soms hebben ze dan ook  leuk hondenspeelgoed mee, dat vinden de pups wel interessant. Het aller-leukste speelgoed is toch al die mensen zelf, kan je van alles mee doen, daar is genoeg aan te ontdekken. Over aandacht hebben ze helemaal niets te klagen en ik gelukkig ook niet. Ik heb nu alle mensen gezien die straks voor mijn pups gaan zorgen. Zagen er allemaal heel lief uit, ik vertrouw ze straks wel aan hun toe.

Maar nu blijf ik nog even van ze genieten en help ze nog een stukje opvoeden zodat ze straks ook goed snappen wat er van ze verwacht wordt. Dat opvoeden doen ze overigens ook onder elkaar, ze proberen elkaar steeds uit en horen of merken dan vanzelf wel wanneer ze stoppen moeten, ik laat ze maar een beetje spelen zo, daar leren ze veel van. Als ze dan straks groot zijn, weten ze precies wat ze wel en niet kunnen bij andere honden.

Naar de dierenarts voor de puppies
Afgelopen vrijdag zijn ze voor het eerst naar de dierenarts geweest, daar zijn ze helemaal nagekeken en de dierenarts zei dat ze er allemaal zo geweldig uitzagen (ik trots natuurlijk), die had zeker tijd over want ze heeft ze allemaal uitgebreid geknuffeld. Ze kregen allemaal een dierenpaspoort met hun eigen naam er in en allemaal kruisjes aan de goede kant bij wat ze nagekeken hebben.  Daarna kregen ze ook allemaal een prikje, hele stoere pups heb ik, geen kikje! Hebben we ook wel een lieve dierenarts die heel goed kan prikken gelukkig. Zo zijn ze maar weer beschermd voor vreemde ziektes voor zover als ik het ze nog niet meegegeven heb.

Ze zijn er gelukkig niet ziek van geweest. De volgende dag kregen ze weer een wormenkuur, ja en dat komt er snel weer uit met de poepjes die dan wel wat zachter zijn. Dat was dus weer opruimen voor mijn baasje. Maar zo wordt er wel door iedereen voor mijn pups gezorgd en daar ben ik blij mee.  Nu nog hopen op een beetje mooi weer, dan kunnen we even lekker met z’n allen naar buiten, heerlijk op het gras rennen.

Gaya, een Bolognezer van kennel van het Balgzand
Bolognezer.nlTags: , , , , , , ,

Geef je mening