De puppies gaan alweer…….

03-03-2011

Bolognezer puppies in week 5
De pupjes doen het nog steeds allemaal super goed. Gelukkig hebben we af en toe ook een beetje minder koud weer zodat ze lekker naar buiten kunnen, maar niet voor erg lang want daar is het dan toch nog net nog te koud voor.

Met de puppies naar buiten
Maar even lekker dollen op het gras met z’n allen is toch heerlijk. Iets minder als het dan ook nog nat is maar ja je kan niet alles hebben. Zo maken ze wel alles mee. Soms gaan de pups ook buiten oefenen aan het riempje, beetje vreemd in het begin en lastig als je links wil en rechts moet, maar ze doen het al heel snel goed, kunnen ze ook een stukje langs de weg waar de auto’s en fietsers voorbij komen. En ze mogen spelen met de andere honden hier, ik houd dan wel goed in de gaten of ze wel lief voor ze zijn. Maar gelukkig zijn ze dat ook allemaal. Soms worden ze ook wel eens omver gelopen doordat ze iets te enthousiast zijn, maar dan rennen ze snel naar mij of mijn baasje toe en dan is dat ook weer veilig.

Entingen halen bij de dierenarts
Een kleine week nadat we voor de entingen naar de dierenarts geweest zijn komt de chipper van de Raad van Beheer, die heeft een chip bij mijn pups ingebracht, dat geeft wel even een piepje maar is eigenlijk zo klaar, doet veel minder zeer als de tatoeage die ik ooit gehad heb. Ze hebben zo een nummer in zich waarmee we ze altijd kunnen opsporen als ze eens ‘kwijt’ zijn, dat is wel zo’n veilig idee. Aan dat nummer kunnen mensen ook precies zien wie ze zijn en waar ze wonen.

Stamboompapieren voor de puppies
Vanaf deze dag staan dan ook de namen vast die ze gaan krijgen voor op de stambomen. Ze beginnen allemaal met een E. Eros, Enrico, Ennio, Eloise en Emily. De stamboompapieren worden nu zo snel mogelijk klaargemaakt door de Raad van Beheer en opgestuurd naar mijn baasje, zodat die ze met de pups mee kan geven als ze opgehaald worden. De dag daarna zijn we weer met z’n allen naar de dierenarts gegaan, daar moesten ze een klein beetje bloed afnemen van mijn pups om te kijken of ze geen lever shunt hebben. Dat verwachtte ik niet want ze zijn super gezond en groeien goed, maar mijn baasje wil dat gewoon standaard doen om uit te sluiten dat een ziek pupje naar een nieuwe baasje gaat, want die zouden daar dan veel verdriet van hebben.

En natuurlijk is het dan voor mijn pupje ook niet fijn. Heel soms komt dat eens voor en dan kan je het maar beter van tevoren weten, dat kan veel verdriet schelen. Maar gelukkig zijn ze allemaal vrij van shunt. Thuis heeft mijn baasje eerst alle nieuwe baasjes van mijn pups blij gemaakt met het goede nieuws en toen mochten de mensen zeggen welke pup ze het liefste wilden. Nu zijn al mijn pupjes natuurlijk hartstikke lief en mooi, dus het maakte ze allemaal niet zo veel uit. Maar we weten nu wel wie straks waar naar toe gaat verhuizen.

Puppies eten al goed brokken
En dan zitten we al weer in het laatste weekje, wat gaat dat toch snel………Ik hoef al bijna geen melk meer te geven want mijn pupjes eten al goed zelf puppybrokken. De geweekte brokjes was maar voor even, ze vinden ze zo ook erg lekker. Zo samen eten is toch wel gezellig en dan zijn ze soms een beetje bang dat er niet genoeg is en eten ze best gulzig, maar soms laten ze gelukkig ook voor mij nog wat over, want ik lust dat ook best. Mijn baasje heeft mij nu een pakje aan gedaan zodat ik wel fijn bij de pups kan zijn, maar ze kunnen dan niet meer bij me drinken. Dat is maar goed ook, want ze moeten wel leren dat ze het nu zonder mijn melk moeten doen, die is er straks ook niet meer voor ze en het is voor mij ook niet goed om van de ene op de andere dag te stoppen, ik hoef echt geen mastitis.

Dus dan maar even dat rare pakje, kan ik tenminste wel gewoon lekker met mijn pupjes spelen en knuffelen. Hoewel ze wel wat opdringerig beginnen te worden, dus ze mogen het ook af en toe wel even zelf uitzoeken. En dat redden ze ook goed, ze spelen heerlijk (soms ook wel wat hardhandig) met elkaar. En natuurlijk slapen ze ook nog best veel.

Wormenkuur voor de puppies
Dan zijn ze alweer 8 weken. Ze krijgen allemaal nog een wormenkuur, deze keer de Stronghold want dat is niet alleen tegen wormen, maar ook tegen mijten, vlooien en allerlei ongedierte. Niet dat ze daar last van hebben, maar zo krijgen die beestjes tenminste geen kans.

Vrijdagochtend komen er mensen die ik al vaker gezien heb, net of ze er al wat bij horen bij de familie. Eros mag bij ze komen wonen. Mijn baasje gaat hem helemaal verzorgen zodat de nieuwe baasjes meteen zien kunnen hoe dat gaat. Zijn oortjes worden aan de binnenkant geplukt, zijn tandjes gepoetst, zijn nageltjes geknipt, de haren onder zijn voetjes geknipt en dan krijgt hij ook nog een wasbeurt en natuurlijk wordt hij daarna droog geföhnd en gekamd. Hij was al mooi mijn pup, maar nu is hij helemaal een plaatje.

De mensen hebben nog veel vragen en alles wordt rustig besproken, zodat ze er helemaal klaar voor zijn als hij met ze meegaat. Ik vind deze mensen heel lief, van mij mogen ze voor Eros gaan zorgen. Ze zijn zo blij met mijn pupje, dat ze er helemaal van moeten huilen. Ja nu wordt het wel moeilijk, hoe moet ik het nu droog houden. Ik ga maar weer even bij mijn andere pupjes kijken. ’S middags wordt op dezelfde manier Eloise opgehaald, ik weet dat deze mensen heeeeel lang hebben moeten wachten op een pupje, ze hebben best veel geduld gehad. Eloise blijft gelukkig dicht bij mij in de buurt wonen, die zie ik dan vast nog wel eens. Dan heb ik nog drie pupjes thuis, dat is wel een stuk rustiger. De mensen hebben gelukkig gebeld dat alles goed is gegaan met de reis naar huis en morgen bellen ze weer om te vertellen hoe het gaat.

De volgende dag zijn er al heel vroeg weer mensen voor Enrico, die hebben lekkere snoepjes en een foto van Enrico in een hart met een lief briefje voor mij er bij gegeven, zo lief dat ze ook allemaal aan mij denken. Zondag wordt Ennio opgehaald, ook die mensen zijn heel blij met hem, hoe kan het ook anders, de slingers hangen zelfs al in huis!. Dan heb ik hier nog 1 pupje over. Van alle mensen krijgen we steeds berichtjes hoe het met de pups gaat en gelukkig gaat het heel erg goed. Ze slapen de nacht al door en eten en drinken goed en doen bijna alles al buiten. Knap ook van de baasjes, want het is wel een geren steeds om zo vaak en op tijd naar buiten te gaan met ze. De pupjes zijn allemaal al lekker thuis in hun nieuwe huis en de baasjes willen niet meer zonder ze, ze horen er al helemaal bij. Dat maakt mij ook weer blij, dan kan ik het loslaten en mijn baasje ook.

Puppyren uit de kamer
Nog 1 week met Emily, de puppyren gaat wel uit de kamer en Emily mag gewoon bij alle hondjes. Dat gaat heel goed. Af en toe neemt mijn baasje haar mee naar haar werk of gaat ze zomaar een stukje met haar lopen of ergens anders heen met de auto. Dan komt ze daarna wel weer thuis bij mij. Kan ik nog even heerlijk met haar knuffelen en haar vertroetelen. De andere honden hier zijn heel blij dat ik nu ook voor hun weer tijd heb, vooral Bengi, die is nog jong en wil heel graag steeds met me spelen En ook Chanel is weer blij, die was toch wat alleen zonder mij. Kunnen ze nu allemaal weer inhalen. Mijn baasje zie ik ook wel heel erg genieten van Emily, dat wordt nog wat straks…..

Emily krijgt nog de tweede enting en meteen een neusenting tegen kennelhoest. Bij de dierenarts loopt ze zo weg met de assistent en heeft daar even de hele praktijk bekeken. De prik heeft ze niet eens gemerkt, veel te veel en vooral lekkere afleiding. Maar ’s middags was er toch wel een pijnlijk plekje even bij haar. Gelukkig was dat de volgende dag weer over. Dan komen ze ook Emily ophalen, ze wordt helemaal verzorgd en dan is het toch echt tijd voor haar om ook te gaan.

Puppies krijgen lieve baasjes
Ik vind het goed, ze krijgt hele lieve baasjes, die heel blij met haar zijn. Dan zit mijn werk er op. Ook van haar horen we dat het allemaal goed gaat (beetje vroeg wakker soms maar ja….) en dan kunnen wij (mijn baasje en ik) op rust. Het is wel weer even raar stil hier en natuurlijk missen we ze best wel, maar ik kan nu toch even lekker bijkomen. Ach en ik heb ook de ander hondjes hier, dus ik blijf gelukkig niet alleen achter. En we krijgen steeds updates van hoe het met de pups gaat, dat is heel fijn. Gaat goed met ons!

Gaya een Bolognezer van Kennel van het BalgzandTags: , , , , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. Heel leuk geschreven,en leuk om te lezen.

Geef je mening