De Labradoodle en Golden doodle kruisingen

30-09-2010

Golden Doodle puppiesBij deze het vervolg op ons artikel van dinsdag over onze hondengeschiedenis. Vandaag de Labradoodle en Golden doodle kruisingen en onze nestjes kruising puppies.

Mandy is daarna nog een paar keer loops geweest en geen vuiltje aan de lucht, maar de laatste keer was ze helemaal wild, ze wilde perse gedekt worden. Ze begon gewoon te huilen in de auto als ze een reutje zag.

Dekking door de F1b labradoodle

We zijn gezwicht omdat we zo’n goede ervaring gehad hebben met haar en met het nest. We hebben Mandy laten dekken door een F1b labradoodle. De puppies zijn geboren op 11-12-2009 en het zijn er 13 geworden, ahum hier hadden we niet op gerekend. Maar de bevalling is goed gegaan. En Mandy en wij hebben genoten en vreselijk hard gewerkt. Ze groeien tegen de klippen op.

Een belangrijk component daar in is dat bij het vorige nest hadden we brokken honden maar nu krijgen moeder en de kleintjes vlees te eten en dat gaat zoveel beter, NOOIT MEER BROKKEN! Het nest was rustiger, sliepen langer door, zagen er schitterend uit, en hebben een super start gehad.

Wat ik zelf merk aan de volwassen honden, ze hebben minder ontlasting, hardere ontlasting, lopen niet meer een virus op van een andere hond ( diarree) de vacht is mooier, ze vinden het heerlijk, geen oorontstekingen ( misty had dit regelmatig). Van andere honden hoor ik hetzelfde plus geen incontinentie meer, geen moeite meer om aan te komen ( bij te magere honden), nierproblemen lossen op en ga zo maar door.

Met 11 weken was de laatste labradoodle geplaatst en naar mijn gevoel zijn ze allemaal naar goede baasjes gegaan. Dit is voor ons erg belangrijk.

Dekking door de F1 Goldendoodle

Spetter de bruine Standaard Poedel is deze zomer gedekt door een F1 Goldendoodle, ( blond) en wat kregen we 8 zwarte puppies, lachen toch. Dit zijn F1 B puppen. Die niet of weinig zullen verharen. Ze zijn op 12 september 2010 geboren en groeien als kool. Er zijn er al bij van 1,5 kg, zaak om moeder goed bij te voeren. Oma bemoeit zich er ook mee want zodra Spetter gaat voeden, dan gaat mandy ook mee om ze allemaal te wassen.

Zwarte Golden Doodle puppies

De zwarte hond op de foto is oma, zij poetst en ma geeft voeding echt teamwork. Ze zijn nu bijna ( zondag) 3 weken en de eerste hebben al hun tandjes, dit zijn wel de meiden,die zijn lekker vlot. De oogjes zijn al open maar ze zien nog niet veel,
Ma eet op dit moment 2,5 kg vlees (kvv) met extra powervoer, rauwe ei, olijfolie, zeewier en appelstroop voor ijzer. Wij hebben ook een site Sualiga.nl waar allerlei foto’s op staan van onze poedels en doodles.

Een poedel blijft bij ons altijd in huis want we zijn helemaal gek van ze.

Groetjes,

JeannetTags: , , , , , , , , , , , , , ,

Reactie(s)

 1. Carla Thierry zegt:

  Hallo,

  Ik heb ook een bruine standaard poedel en zou haar graag willen laten dekken, maar het is erg moeilijk om aan een goldendoodle of labradoodle reu te komen. Kun je me misschien helpen, ik woon in spijkenisse en weet niet zo goed waar ik moet zoeken.
  Alvast bedankt voor je reaktie

 2. Elly zegt:

  Hallo,

  Wij hebben een F2b labradoodle reu. Mocht je interesse hebben voor een dekking. Neem gerust contact met ons op.

  Groet Wim en Elly

 3. Carla Thierry zegt:

  Hallo Elly,

  Ben op zoek naar een labradoodle dekreu en zag je berichtje staan! Hoe kan ik contact opnemen met jullie!
  zie geen mail of telefoonnummer staan.

  Groetjes Carl

 4. anjo zegt:

  hallo zoek een labrador doodle als dek reu voor mijn labrador.
  zacht en lief van karakter met stamboom.
  tara onze labrador is van 7 april 2011.
  zie graag een mailtje van u.
  grtjes anjo

Geef je mening