Koningspoedel of grote poedel

08-02-2011

Koningspoedel EasyLaatst liep ik met mijn drie honden, waaronder een koningspoedel in het bos. Alle drie heerlijk los en lekker met elkaar aan het rennen. Ik kwam in gesprek met een echtpaar die eerst een tijdje achter me hadden gelopen.

Mag ik u iets vragen vroeg de vrouw, dat mag van mij altijd. Mijn man en ik hadden een discussie of die hond van u nu een Koningspoedel was of een grote poedel. Ik legde ze uit dat ze dat beide was. Want ja in de volksmond heet nu eenmaal een grote poedel een koningspoedel. Net als een Greyhound en Whippet, vaak als Hazewind word aangeduid, maar dat dat ook niet de erkende benaming is van de Raad van Beheer.

Ja maar zijn Koningspoedels dan niet alleen maar abrikoos van kleur, vroeg de vrouw  me. Nee want poedels heb je in zes kleuren , abrikoos, rood, grijs, zwart, wit en bruin. En daarnaast in nog meer niet erkende kleuren, en in vier maten, toy, dwerg , middenslag en groot. Ik legde uit dat die spring in een veld want Easy was lekker heen en weer aan het rennen, mijn geleidehond was. Oh pakt ze dan van alles voor u op , vroeg de vrouw me weer.

Dat kan Easy inderdaad maar hoort niet officieel bij haar taken pakket. Ze doet alles voor me waar iemand anders zijn ogen bij nodig heeft was mijn uitleg. Dus veilig om allerlei obstakels heen lopen als afgewaaide boomtakken, fietsen op de stoep, of auto’s die verkeerd staan geparkeerd, maar ook het vinden van een ingang van een winkel een balie de lege zitplaats in een bus of in een restaurant. Trappen io een station zoeken , of poortjes voor in en uit te checken. Goh wat knap zeg zei de vrouw. Ja mijn meisje is een knappe poedel.

Grote poedel of koningspoedel

Laatst moest ik voor allerlei medische onderzoeken naar het AMC in Amsterdam, ik doe mee aan een onderzoek ter preventie van hartproblemen bij mensen onder de vijftig jaar. Ik moest dus heel wat rare dingen doen en ondergaan, maar Easy is dan zo lekker rustig die blijft kalm liggen naast me stoel of waar ik haar achter laat terwijl ik alles lijdzaam moet ondergaan. En tja dan ben ik ook trots op de school en de Puppycoach familie, die haar hebben klaar gestoomd zodat ik een fijne geleidehond heb die me letterlijk overal naar toe brengt en waar je je hele leven aan kan toevertouwen.

Groetjes Esther en EasyTags: , , , , , , ,

Geef je mening