Dierenasiel Bonaire maakt 12 delige video serie (filmpje)

28-02-2011

Hond in dierenasiel bonaireHet dierenasiel op Bonaire ligt in de jongste en meest tropische gemeente van Nederland, Bonaire. Het asiel vangt jaarlijks zo’n 1000 huisdieren op die als zwerfdieren worden binnengebracht of waarvan door eigenaren afstand wordt gedaan.

1000 zwerfdieren is best veel als je beseft dat Bonaire maar een bevolking heeft van 15.000 inwoners. Op Bonaire is er maar één dierenasiel. Dit asiel verschilt aanmerkelijk van de asielen die je in Nederland aantreft. Door het heerlijke weer speelt het hele asielleven er zich buiten af. Ook leven de honden bij elkaar in een hok en hebben we een groot kattenverblijf waar circa 25 katten bij elkaar zitten. Soms hebben we wel 10 volwassen honden in één grote kennel zitten. De honden beschikken over een supergrote speelweide en hebben het heel gezellig met elkaar.

Het dierenasiel Bonaire is bezig met een serie van 12 video’s over het reilen en zielen op het asiel. Een indruk van hoe het met de katten en de honden op het dierenasiel toegaat zie je in onderstaand filmpje.Tags: , , , ,

Geef je mening