Hond Loukanikos 1 van de betogers van het jaar

24-12-2011

Hond betoger van het jaar Op de lijst van Betogers van het jaar staan dit jaar niet alleen mensen! Er is ook een dier aanwezig, namelijk een hond!! Het diertje helpt altijd overtuigend mee in Griekenland bij de protesten! Lees snel meer!

Tussen de door Time magazine opgesomde namen van legendarische opstandelingen en betogers van de Arabische lente, Occupy Wall Street en 15M prijkt ook de naam van de Griekse hond Loukanikos, die al twee jaar lang vooraan staat tijdens protesten in Athene.

Loukanikos, oftewel ‘worstje’, ontbreekt sinds 2008 nooit tijdens manifestaties en rellen tegen corrupte politici en grootschalige bezuinigingen in Griekenland. Hij werd vastgelegd op vele foto’s en filmpjes die tijdens de demonstraties werden gemaakt, meestal staat hij vooraan en laat hij duidelijk van zich horen. Loukanikos heeft inmiddels zijn eigen Facebook-pagina.

Betogers werden door Time magazine verkozen tot Persoon van het Jaar omdat ze ‘niet alleen hun stem lieten horen, ze hebben de wereld veranderd’.

Zie hieronder een filmpje van de Griekse hond Loukanikos tijdens een protest!Tags: , ,

Geef je mening