Je hobby samen met je sheltland sheepdog 2

17-10-2010

Dogdance met sheltie
Er zijn zo veel leuke dingen die je samen met je sheltie kunt doen, die een vervolg op de gehoorzaamheidstraining, of een aanvulling hierop kunnen zijn. Zo kan je denken aan d hondensporten dog-dance, doggydance, heelwork to music en K9-freestyle.

Één ervan is het dansen met je hond; dogdance. Net als bij de agility is een basis gehoorzaamheid nodig om in elk geval een begin te kunnen maken. En verder.. heel veel plezier maken en al spelenderwijs met commando’s met evt de clicker en een targetstick leuke en mooie dingen aan je hond leren.

In mijn geval is het een wat aangepaste versie, en is het een constant zoeken naar wat wel kan niet kan, wat de Shetland Sheepdog kan en wat voor ons samen mogelijk is. Dan is er nog de kwestie: hoe lenig is mijn hond, en wat is lichamelijk voor hem goed te doen zonder dat het schadelijk is. Waar mijn Shetland Sheepdog jasper zich met gemak op het commando ‘twist’ om zijn eigen as gooit, heeft oscar die ietsje minder lenig is, een tussenstapje nodig. Maakt niet uit, hij doet het gewoon erg leuk en met veel plezier.

Doggydance met Shetland Sheepdog

Soms worden her en der in het land ook workshops gegeven die alleen al om even te proeven hoe het hele gebeuren samen met je hond gaat, erg leuk zijn. En wie weet is er in de buurt een vereniging die les geeft in doggydance of het aanleren in groepsverband doet dan is dat een optie. Het aanleren van de oefeningen kan thuis.

Op het moment dat een aantal basis oefeningen beheerst word word muziek toegevoegd en kun je op de muziek een leuk geheel samen met je hond laten zien. En wie weet.. als het allemaal heel goed lukt, of gewoon om eens te proberen hoe het gaat op vreemd terrein en met echt publiek, er zijn in nederland wedstrijden waaraan je mee kunt doen.

Clicker voor hondensporten

Zijn wij fanatiek hierin.. volmondig: nee. In de loop van de jaren heb ik ontdekt dat voor mij het samen iets leuks doen belangrijker is dan het uiteindelijke resultaat. En dat is soms dogdance.

Groeten, jolandaTags: , , , , , , , , , ,

Geef je mening