Shetland Sheepdog liefhebster stelt zichzelf en haar 6 Shelties voor

21-09-2010

Mooie Shetland SheepdogMijn naam is Jacqueline, we hebben op dit moment 6 shelties. Helaas hebben we dit jaar afscheid moeten nemen van onze Kalin die was bijna 15 jaar en Keshia, die 14 1/2 jaar oud mocht worden. We hebben jaren lang aan hondensport gedaan, maar omdat de meest sportieve honden, een leeftijd bereikten dat sport toch wel erg veel voor hen werd zijn we langzaam gestopt met hondensport.

Tegenwoordig vermaken onze shelties zich met lange wandelingen in het bos en spelen. Ze mogen graag spelen in de tuin maar ook binnen. Daarnaast zijn het grote fruitsnoepers en onze tuin staat helemaal vol met fruit. Frambozen, bramen, pruimen en appels. Het is dan ook elke morgen als een speer naar buiten, staan trappelen voor het hek dat ze naar achteren kunnen naar het fruit. Na hun maaltijd gaan ze nog even flink nasnacken met van allerlei fruit.

Alle shelties bij elkaar

Sheltie Savannah
Savannah, nu onze oudste, zij wandelt niet zoveel meer met haar 13 jaar jong. Ze gaat altijd mee in de doggyride. Genietend met haar pootjes over de rand, zo af en toe stapt ze zelf uit, dan gaat ze eventjes meelopen en veel snuffelen. Als ze geen zin meer heeft stapt ze ook vanzelf weer in de doggyride.

Sheltie Ylanie
Ylanie is een sheltie met een gebruiksaanwijzing. Ze heeft het toch niet zo op mensen en denkt dat ze ze de hele tijd in de gaten moet houden. Ze vind vooral kuiten mooi. Toen Ylanie nog behendigheid liep, was het naast Ylanie lopen, Ylanie ging van de baan, even schelden op de toeschouwers, dat ze moesten opzouten en dan kwam ze weer terug en liep weer een eindje over het parcours, dan liep ze weer naar de zijkant om te schelden.

Shetland Sheepdog Whisper
Whisper en Haar dochters hebben allemaal dezelfde karaktertrekjes toch hou je ze goed uit elkaar. Whisper is een heel zelfstandige sheltie, zo is haar dat geleerd door de fokker, ze komt bij je als ze klaar is met haar eigen dingen. Pret maken staat ook bovenaan haar lijstje.

Sheltie Phoebe
Phoebe is een vrolijke ondeugende dame, zij kijkt altijd hoever ze kan gaan. Toch is ze ontzettend lief geworden nu ze wat ouder is, ze wordt veel knuffeliger nu ze ouder wordt.

Sheltie Prudence
Prudence haar zus, is ook een vrolijke ondeugende dame, samen staan ze sterk en hebben ze heel wat streken uitgehaald. Ze houden niet van stilzitten.

Sheltie Paige
Paige is het goedluisterende zusje, die ook lekker ondeugend kan zijn. Zij speelt graag met Prudence, maar ook samen met Whisper en Phoebe en ylanie erbij. Een stel heerlijke sheltiedames.

Er wordt altijd flink gespeeld door onze jongste shelties. Zij zijn voor de fun geboren zeg ik wel eens. Een dag niet gespeeld is een dag niet geleefd. We hebben een mooie tuin waar ze in kunnen spelen.

JacquelineTags: , , , ,

Geef je mening