De Welsh Corgi Cardigan rashond

10-09-2010

Cardigan rashonden
De Cardigan is een stevig gebouwde, krachtige, beweeglijke hond met een enorm uithoudingsvermogen. Het is een levendig en erg intelligent ras met een grote “will to pleace” en daardoor erg geschikt voor de hondensport.

Het is tevens een erg prettige huishond die zich binnen het gezin kenmerkt door zijn trouw en waakzaamheid. Tevens is het een uitgesproken kindervriend.

Geschiedenis van de Welsh Corgi Cardigan
De Welsh Corgi Cardigan stamt oorspronkelijk uit het graafschap Cardiganshire in Wales en zijn gefokt voor het drijven van vee. Ze zijn speciaal laagbenig gefokt voor het drijven van koeien, ze drijven de runderen door ze in de hielen te bijten, het zogenaamde “heelen”. Indien de runderen achteruitslaan als reactie op het “heelen”, schoppen ze over de Cardigan heen. Zo brengen deze trouwe vrienden ’s morgens de kudde naar de weilanden toe en brengen ze de kudde ’s avonds weer naar stal.

Welsh Corgi Cardigan honden

De Welsh Corgi Cardigan is een oud ras, men gaat ervan uit dat hij in de 11e eeuw al in Wales voorkwam. Daar werd hij zowel als hof-, jacht- of als herdershond ingezet. In 1892 werd hij voor het eerst op een tentoonstelling in Wales getoond.

De verzorging van de Welsh Corgi Cardigan
De vacht (stokhaar) vraagt weinig verzorging, ze hebben een zachte ondervacht en de beharing bij de kraag en broek is iets langer dan op het lichaam.

Voor meer informatie over dit unieke ras verwijs ik u graag naar de rasvereniging, de Welsh Cardigan Club Nederland www.wccn.nl . De aangesloten fokkers en het bestuur beantwoorden u graag eventuele vragen die u nog heeft.Tags: , , , , , , ,

Geef je mening