Kennismaking met Geri en haar Zwitserse witte herder Fynn

05-08-2010

Geri en witte herder FynnHallo, ik ben Geri Beenen en ik wil graag dingen vertellen over 1 van de hondenrassen waar ik aan verknocht ben geraakt, namelijk: de Zwitserse Witte Herder.

Ik leef samen met 1 Zwisterse Witte Herder en met 1 Grote Zwarte Poedel, maar hier zal het met name gaan over de witte herder. Fynn is mijn Zwitserse Witte Herder geboren op 10 juli 2008.

Fynn is erg mensgericht en vind het heerlijk om bij mensen in de buurt te zijn. Ze is erg zachtaardig, lief en vriendelijk. Ze is en blijft wel een herder en bewaakt huis en haard door stevig te blaffen als er vreemden op het erf komen. Maar als de mensen dan eenmaal binnen zijn is het meteen prima en probeert ze of de mens in kwestie een balletje weg wil schoppen of in is voor een aai en een knuffel.

Omdat Fynn zo mensgericht is en gevoelig ben ik met haar al enige tijd werkzaam als Zorgdierteam in een verpleeghuis voor dementerende ouderen. Daarnaast werk ik ook samen met Fynn met kinderen met autisme.
Fynn heeft 4 Martin Gaus cursussen doorlopen omdat het voor haar belangrijk is om op een positieve manier getraind te worden. Ze haalde alle cursussen met vlag en wimpel.

Op show behaald ze tot nu toe alleen maar de score Uitmuntend, waar we natuurlijk ook erg trots op zijn.
Fynn is een heerlijke, rustige, vriendelijke hond die gemakkelijk is in de omgang en overal mee naar toe kan. Ze gaat zelfs mee uit eten en soms naar een optreden. Het enige waar ze moeite mee heeft zijn skischoenen en skiërs die van de ski-piste naar beneden skiën.

Hetgeen waar je echt haar hart mee steelt is met een balletje, een touwtje, een spelletje maar het aller aller liefst wil ze spelen met de frisbee. Vandaar dat ze sinds kort ook sport bij Dogfrisbee de Kempen. Maar eigenlijk zijn alle spelletjes leuk, als ze het maar samen met je kan doen.

Voor mijn witte herder Fynn is het motto: Samen met mijn baasjes is alles leuker!Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Reactie(s)

 1. Linda zegt:

  Ik heb ook een witte herder, waar ik ook helemaal aan verknocht ben, zijn gewoon schatjes

 2. wij hebben momenteel 1 lieve witte herder teef ,en een jong puppy van 5 week die wij houden,totaal 8 pups,nu zijn er nog 3 teefjes over.

 3. jolinde zegt:

  hoi ,
  ik heb ook een zwitserse herder van 1 jaar!!
  het is echt een schatje, en je kan ze heel veel leren!!
  doeii

 4. Sonu zegt:

  als je de klok 5 mntiuen terug zet, mis je juist geen enkele afspraak meer hoor.. je moet alleen wat langer wachten .

 5. Joke Hoogeboom zegt:

  Hoe kan ik mijn witte herder afleren dat hij steeds op schapen wil jagen?

Geef je mening