200e hond geadopteerd via stichting Rudozem

14-11-2011

200e hond geadopteerdOp zondag 13 november komen er zeventien Bulgaarse honden van de stichting Rudozem Street Dog Rescue (RSDR) aan in Nederland . Zij hebben alle zeventien een “ thuis “gevonden. Deze rit is voor de RSDR wel bijzonder. RSDR hond Frenckels is de 200-ste geadopteerde hond sinds de oprichting van de stichting in 2009.

Het team van de RSDR afdeling Zeeland /België krijgt de eer om Freckels met een feestelijk tintje in Groede te ontvangen. Freckels krijgt haar gouden mandje in België.

‘Wij wensen alle honden een lang en gelukkig leven en hopen dat meer mensen bereid zijn een hond een tweede kans te geven’, aldus de stichting vrijdag.

Wat is Rudozem Street Dog Rescue?
De familie Rowles verhuisde in 2007 met hun kinderen, katten en honden van Engeland naar het plaatsje Rudozem in Bulgarije. Zij waren verbijsterd over het grote aantal zwerfhonden en de verschrikkelijke condities waaronder zij op straat moeten overleven.

Sinds de verhuizing naar Bulgarije heeft de familie Rowles veel honden gered. Op een gegeven moment beseften zij dat zij niet alle geredde honden zelf konden houden. Omdat de familie toch “ iets meer”wil doen, werd er in maart 2009 een officiële stichting opgericht: Rudozem Street Dog Rescue.

Met hulp van Nederlandse vrijwilligers, laten zij de Honden naar Nederland transporteren voor adoptie. Op die manier zijn nu meer als 200 honden van een gewisse dood gered. De honden die te getraumatiseerd zijn mogen bij hen blijven als permanente bewoners.Tags: , ,

Geef je mening