Agent snijdt polsen door na dode politiehonden in snikhete auto.

28-06-2011

politie

Een politieagent die hondentrainer is heeft in Groot-Brittannië geprobeerd zelfmoord te plegen nadat hij ontdekte dat twee politiehonden in zijn snikhete auto omgekomen waren. Eerst gooide hij zichzelf uit een auto van een collega en vervolgens sneed hij zijn polsen door.

De politieagent overleefde de zelfmoordpoging en ligt momenteel in het ziekenhuis. De 49-jarige politieagent Ian Craven zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor de beschuldiging van dierenmishandeling. Twee honden, een Mechelse Herder en een puppy van een Duitse Scheper, stierven in een gesloten auto. Datzelfde was de politieagent al eerder overkomen met een andere hond.

Personeel van het trainingscentrum vond de honden en sloeg de ruiten in. De honden werden onmiddellijk in water gedompeld en naar een dierenarts gebracht, maar dat mocht niet meer baten. Dierenorganisaties eisen een hard optreden tegen Craven. Volgens de wet zou Craven een celstraf van 51 weken en een boete tot 22.000 euro kunnen krijgen. Er hangt hem ook een levenslang verbod om dieren te houden boven het hoofd.

Politieagent Craven kreeg het nieuws te horen toen hij in de auto van een collega zat. Hij had de honden een paar uur alleen gelaten, terwijl hij was gaan werken in Londen. In paniek gooide Craven zich uit de auto van zijn collega. Hij werd even later teruggevonden nadat hij geprobeerd had zijn polsen door te snijden.Tags: , , , , ,

Geef je mening