Al drie keer aangevallen door loslopende hond

28-02-2012

beet hond

“Hou in godsnaam uw hond aan de lijn! Zeker als die niet helemaal betrouwbaar is.” Theo Stuart (69) uit Wijchen doet deze oproep nadat hij voor de derde keer in vier jaar door een loslopende hond is aangevallen.

Zaterdagmiddag fietste hij via recreatiegebied De Berendonck van Wijchen naar Nijmegen.

Vlak voor het tunneltje onder de A73 sprong er plots een grote hond op hem af en beet hem in zijn bovenbeen. Vier dagen na het voorval zijn de tandafdrukken nog duidelijk zichtbaar, en ook een grote blauwe plek.

“Mijn broek was nog heel, maar eenmaal thuis zag ik dat mijn been behoorlijk bloedde. Ik heb alles met alcohol schoongewassen. Nee, naar de dokter ben ik niet geweest. Maar ik heb wel in de gaten gehouden of ik geen koorts kreeg.”

De hond die Theo Stuart zaterdag aanviel, was van een oud Tibetaans ras, vertelde de eigenaar hem. “Die man was zelf ook verschrikkelijk geschrokken. Hij blééf zijn excuses aanbieden.”

Twee jaar geleden werd Stuart ook al eens aangevallen. Op het Munnekeveld in de bossen bij Alverna sprong een herdershond hem in zijn nek. Meteen daarna dook de hond op een andere fietser. Déze hond beet niet, maar de schrik was er niet minder om. En een paar jaar dáárvoor was Stuart op een wandeling langs het Wijchens Meer al eens door een hond in een arm gebeten. I
Overigens is het in deze tijd van het jaar in de Berendonck toegestaan om met een niet-aangelijnde hond te lopen.Tags: , , ,

Reactie(s)

  1. John zegt:

    Ik zou me als ik Stuart was toch eens af gaan vragen of het niet aan mezelf lag. Ik kom zo vaak loslopende honden tegen, maar heb hier totaal geen last van.

Geef je mening