Alarmcard voor hond en kat

18-10-2011

Pet Alarm Card
Sinds kort raakt u nooit meer uw huisdier kwijt! Hoezo niet? Vanaf 4 oktober (Dierendag) wordt de PETS Alarmcard in Nederland aangeboden. Deze zorgt ervoor dat huisdier en baasje snel weer zijn herenigd!

De PETS Alarmcard zorgt ervoor dat weggelopen honden en katten weer snel met hun baasje verenigd kunnen worden, o.a. door het toepassen van een QR Code. Het dier krijgt een water- en krasbestendige penning om de halsband waar een alarmnummer en een QR code op vermeld staat.

De vinder kan via de QR code, op zijn smart-phone direct informatie aflezen zoals; of er medicijnen gebruikt worden, een beloning is voor het terugbezorgen, de foto en de naam van het dier. Informatie die ook van belang is voor onder andere dierenartsen. Het is een nieuw initiatief van De Landelijke ALARMCARD Alarmdienst.

Via de Alarmcentrale wordt de eigenaar van het huisdier geïnformeerd zodat deze contact kan opnemen met de vinder en de eigenaar het huisdier kan ophalen. Doordat de Alarmcentrale als tussenschakel fungeert zijn beide partijen verzekerd van de bescherming van de privacy. Bij de Alarmcentrale worden door de eigenaar, de contactgegevens van maximaal 10 personen achtergelaten.

Via de PETS ALARMCARD kan er direct melding bij de Alarmcentrale worden gemaakt die de eigenaar direct op de hoogte stelt. Dit biedt voordelen voor alle partijen: voor de vinder van het huisdier omdat direct gegevens bekend zijn, voor de eigenaar die sneller op de hoogte is en de hond of kat weer in de armen kan sluiten en voor de hond of kat omdat deze weer snel terug is in de vertrouwde omgeving.Tags: , , , , , ,

Geef je mening