Auto in de Waal gevonden door hond

19-10-2011

Auto in de Waal gevonden door honden

Onder grote belangstelling werd afgelopen weekend een mysterieuze Mercedes uit de Waal bij Tiel gevist. De Renkumse Stichting Signi vond het voertuig door speciaal getrainde honden in te zetten. Dat gebeurt vaker tijdens zoektochten naar vermiste personen.

We waren met speurhonden op zoek naar een Tielse vrouw die sinds de zomer vermist is. Eenmaal varend kwamen de honden op het spoor van menselijke luchtjes onder water”, vertelt Janette Kruit van Stichting Signi.

Vervolgens werd met de sonar, een techniek die geluid gebruikt om onder water voorwerpen te zien, gekeken. “We zagen een auto, maar dachten niet dat er daadwerkelijk iemand in zat. Dan hadden de honden namelijk heftiger gereageerd.” De auto was inderdaad leeg.

Stichting Signi gaat al ruim zeven jaar op zoek naar mensen die vermist zijn. Daarvoor werd dat ook gedaan, maar dan in een andere vorm, stelt Kruit. Het team dat achter de stichting zit, bestaat uit vrijwilligers die sterk meevoelen met de vermiste personen, maar vooral ook hun omgeving. Kruit: “Het is ondraaglijk om niet te weten waar een geliefde is.” 

Na de ramp in Haïti ging de stichting naar het rampgebied om met de getrainde speurhonden te zoeken naar slachtoffers. “We worden soms door familieleden gevraagd. De stichting heeft zelf ook een lijstje van vermisten waar we achteraan willen.”

Soms stuit het team dan op iets anders, zoals zondag. Wanneer zoiets gevonden wordt, komt de politie erbij. Waar de auto, die uit de Waal werd gehaald, vandaan komt weet de politie overigens nog niet. Er is nog wel een kenteken gevonden, maar de eigenaar moet nog opgespoord worden.Tags: , , , , , , ,

Geef je mening