Bejaarde eigenaar verwaarloosde hond waarschuwt zelf inspectie

03-03-2012

verwaarloosde hond

In een woning in het Belsiche Desselgem heeft de Belgische Inspectiedienst Dierenwelzijn VZW, kortweg BLID, een verwaarloosde hond gevonden. Het dier leefde buiten in een veel te klein hok met amper beschutting.

De eigenaar – een oude man wiens zoon het beest achterliet – belde zelf naar BLID om melding te doen van de verwaarlozing.

BLID laat weten dat de bewoner van de woning met de hond opgezadeld zit sinds zijn zoon de ouderlijke woning verliet. ‘De man probeerde zo goed mogelijk voor het dier te zorgen, maar hij besefte dat de toestand niet lang leefbaar was voor de hond. Daarom deed hij beroep op de inspectiedienst.

De kans was groot dat de hond naar een asiel zou gaan omdat hij al 13 jaar oud is, maar zo ver komt het uiteindelijk niet.

‘De zoon van de bejaarde man heeft besloten de verzorging van de hond weer op zich te nemen’, klinkt het bij BLID. ‘Wij staan dit toe, maar we hebben met de eigenaar afspraken gemaakt en garanties geëist dat de hond een beter leven zal krijgen’. ‘Eerstdaags brengen we de hond een bezoekje op zijn nieuwe locatie’.Tags: , , , , ,

Geef je mening