Benen en vingers kwijt na ‘onschuldige’ hondenbeet

25-01-2013

Robin SullinsEen Texaanse vrouw moet haar beide benen en bijna al haar vingers missen, nadat ze een zeldzame infectie opliep na een, op het oog, onschuldige hondenbeet afgelopen kerst. Robin Sullins (48) is naast moeder van vier kinderen een fervent hondenliefhebster.

Fox News meldt dat de vrouw momenteel vecht voor haar leven. De infectie die ze opliep, zat hoogstwaarschijnlijk in het speeksel van de hond die haar in haar hand beet. De vrouw vertoonde een zeldzame allergische reactie op de bacterie en ligt nu sinds enkele weken in een ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde toe de vrouw twee vechtende honden uit elkaar wilde halen. Twee dagen na de beet, werd Robin ernstig ziek: Ze kreeg hoge koorts en uitvalverschijnselen in enkele organen. Niet veel later kreeg ze zwarte plekken op handen en benen. Beide benen moesten ter hoogte van de knieën worden geamputeerd en ook bijna al haar vingers moesten noodgedwongen worden verwijderd.

De bacterie is aanwezig bij ongeveer een op de drie honden en katten, maar vormt normaal gesproken geen gevaar voor de mens.

Vrienden en familie hebben nu een website opgericht, waar geld wordt ingezameld om de medische kosten te betalen die het leven van Robin moeten redden. De vrouw was kort voor het ongeluk werkloos geworden waardoor ze niet verzekerd was voor de medische kosten.Tags: , , , ,

Geef je mening