Bleker pakt ‘hondenmaffia’ aan

03-02-2012

hondenmaffia aangepakt Staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) gaat om de tafel zitten met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om te kijken hoe de pakkans van malafide hondenimporteurs kan worden verhoogd. Dat heeft de bewindsman dinsdag tijdens het vragenuurtje toegezegd aan Dion Graus (PVV).

Graus maakt zich grote zorgen over wat hij de hondenmaffia noemt. “Elk jaar worden duizenden puppy’s onder slechte omstandigheden uit Oost-Europa naar Nederland ge├»mporteerd.” Deze hondjes zijn vaak niet gevaccineerd of lijden aan andere kwalen. Bleker moet deze veelal Oost-Europese handelaren keihard aanpakken, eiste de PVV’er.

Bleker erkende de problemen. De pakkans is nu gering omdat de handel moeilijk controleerbaar is en vaak plaatsvindt ‘in een kofferbak of bestelbusje’. Hij wil daarom kijken of malafide handelaars vaker kunnen worden gepakt. Ook verwacht de bewindsman veel van de verplichte registratie van honden via chips, die dit jaar wordt ingevoerd en wil hij scherpere eisen stellen aan de internethandel.Tags: , ,

Geef je mening