Brits meisje mogelijk doodgebeten door honden

27-03-2013

Een 14-jarig Brits meisje is dinsdag vermoedelijk overleden na te zijn aangevallen door vier agressieve honden. De politie trof Jade Anderson dood aan in een woning in het plaatsje Atherton, dat ligt tussen Wigan en Manchester. Dat meldden Britse media.

De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld, maar de verwondingen op het lichaam van het slachtoffer kunnen volgens de politie zijn veroorzaakt door honden. Voor zover bekend is er niemand getuige geweest van het incident. Het meisje woonde niet in het huis waar ze werd gevonden. Ze zou er op visite zijn geweest.

De politie was naar de woning gegaan nadat een onbekende had gebeld dat er een meisje bewusteloos in het huis lag. De politie trof rond de woning vier honden aan, een vijfde hond was in de woning. Vier honden waren dermate agressief dat ze moesten worden afgemaakt. Het zou gaan om twee bullmastiffs en twee staffordshireterriërs.

Nog maar twee maanden geleden kwam een commissie van het Britse parlement tot de conclusie dat de huidige wetgeving ontoereikend is om onverantwoord hondenbezit aan te pakken. ‘Het is duidelijk dat er wezenlijke problemen zijn met gevaarlijke honden en dat wij strengere wetgeving nodig hebben om deze dieren te kunnen controleren bij particulieren’, zei een parlementariër van oppositiepartij Labour dinsdagavond naar aanleiding van de tragedie tegen The Independent.Tags: , , , , , ,

Geef je mening