Chauffeur vergeet hond aan trekhaak en sleept de hond de dood in

24-08-2011

Australische terrier

In Zweden is een hondje een Australische terrier is op gruwelijke wijze gestorven. Zijn baasje, een 84-jarige man, had de hond aan de trekhaak van zijn wagen vastgemaakt toen de hond een plaspauze hield langs de kant van de weg. De man zette zijn tocht voort, maar was vergeten dat zijn troetel nog aan de auto hing.

Het jammerlijke ongeval gebeurde op de weg nabij Gräv in centraal Zweden. De bejaarde chauffeur had zijn wagen aan de kant gezet op een parkeerplaats naast de baan om zijn hondje een plasje te laten maken. Hij had de hond aan de trekhaak van z’n auto vastgebonden. Ondertussen deed de man enkele telefoontjes in zijn auto.

De chauffeur vervolgde zijn weg, maar was blijkbaar vergeten dat zijn troeteldier nog aan de trekhaak hing. Drie kilometer verder viel het hem op dat een achteropliggende chauffeur hem aanmaande om te stoppen. Pas dan deed de verstrooide man de gruwelijke ontdekking.

Voor het hondje kon geen hulp meer baten. De hond moest worden afgemaakt. De 84-jarige chauffeur wordt beschuldigd van grove nalatigheid en dierenmishandeling.Tags: , , ,

Geef je mening