De bulldog en de zes biggetjes

22-02-2012

bulldog met Biggetjes

De bulldog en de zes biggetjes, het klinkt als een sprookje en eigenlijk is het dat ook.  Ze waren drie dagen oud toen ze werden binnengebracht in een asielcentrum net buiten Berlijn: zes everzwijnbiggetjes zonder hun moeder, met een lege maag en rillend van de kou.

Moeder everzwijn werd zeer waarschijnlijk afgemaakt door jagers, die de biggetjes in de kou achterlieten. Maar ze zijn niet langer alleen, ze hebben Baby, de bulldog.

Baby is een Franse bulldog die onmiddellijk reageerde op de piepjonge everzwijntjes. ‘Toen ze werden binnengebracht, kwam Baby direct naar ze toe. Ze knuffelde hen en probeerde hen warm te houden met haar lichaam’, legt asielmedewerker Norbert Damm uit. ‘Het was echt liefde op het eerste gezicht.’

bulldog met biggetjes1

Damm vervolgt: ‘Gelukkig werden ze binnengebracht. Deze biggetjes hadden niet nog een nacht in de kou en zonder voedsel overleefd.’ Voor hun voeding zijn de biggen nu aangewezen op de fles. Wanneer ze zichzelf kunnen voeden, ongeveer over drie maanden, zullen ze weer worden vrijgelaten in het bos.

Tot dan kan Baby de biggen alles geven wat ze nodig hebben: een liefhebbende lik, speels ravotten en een warm lichaam om tegenaan te kruipen.

bulldog met biggetjes2Tags: , , , ,

Geef je mening