De hond waarvoor Chinezen graag 500.000 euro neertellen

10-03-2013

Tibetaanse mastiffs

In China zijn honden uitgegroeid tot statussymbolen. Tibetaanse mastiffs gaan vlot van de hand voor 500.000 euro of meer. Rijke Chinezen hebben er bovendien alles voor over om de mooiste hond te hebben, zelfs plastische chirurgie.

Tijdens een ‘hondenshow’ in Baoding, ten zuiden van Peking, explodeerden de prijzen voor de dieren opnieuw. Een bedrag van 500.000 euro of meer was geen uitzonderling.
Volgens kenners is de Tibetaanse mastiff erg trouw en beschermend van aard. Vroeger leefde het ras alleen in zuidwestelijk Tibet als jachthond en werd hij gebruikt als veedrijver door nomaden. Marco Polo maakte zelfs al gewag van de hond tijdens zijn ontdekkingsreis door Azië.

Kwekers reizen nog steeds naar het hoogplateau in de Himalaya om puppy’s te gaan ophalen, alhoewel vele diertjes zich niet kunnen aanpassen aan de lagere hoogte en sterven tijdens de barre tocht.

Vorige maand diende een hondeneigenaar een klacht in tegen een dierenkliniek omdat zijn Tibetaanse mastiff stierf tijdens de uitvoering van een facelift. De hond onderging de operatie om hem aantrekkelijker te maken voor de kweek. De eigenaar eist een schadevergoeding van 100.000 euro, zoveel had hij zelf voor de hond betaald.Tags:

Geef je mening