Dierenkliniek de Kempen heeft vanaf 1 april die diabetesverpleegkundigen

04-04-2011

Dierenkliniek de Kempen heeft vanaf 1 april maar liefst drie gediplomeerde diabetesverpleegkundigen voor huisdieren. Een nieuw wapen in het opsporen en behandelen van honden met suikerziekte, een steeds vaker voorkomende hondenziekte.


Suikerziekte, ofwel Diabetes Mellitus, is niet uitsluitend een ziekte die bij de mens voorkomt. Steeds vaker wordt deze ziekte ook gezien bij honden. Net als bij de mens bestaan er ook bij dieren verschillende typen diabetes waarvan de belangrijkste, type 2 diabetes, gerelateerd is aan het hebben van overgewicht bij honden (obesitas). Met name oudere honden die te zwaar en minder actief zijn hebben een verhoogd risico op suikerziekte.

Suikerziekte bij honden is een chronische ziekte waarbij het lichaam te weinig insuline aanmaakt of de aanwezige insuline minder werkzaam is dan normaal. Als gevolg hiervan kan er onvoldoende glucose (=bloedsuiker) door het lichaam worden opgenomen en wordt een groot deel hiervan uitgeplast. Het op tijd herkennen van de symptomen bij uw hond is van groot belang. Deze symptomen bestaan vooral uit veel drinken en veel plassen, sloomheid, een doffe vacht en vermageren ondanks goed eten.

Heeft u een oudere hond of kat die veel drinkt en misschien wel een beetje dik wordt laat dan nu gemakkelijk en gratis zijn bloedsuiker testen bij Dierenkliniek de Kempen na het maken van een afspraak. Wanneer uw hond diabetes blijkt te hebben kunt u vervolgens rekenen op de intensieve begeleiding van onze diabetes verpleegkundigen om uw huisdier succesvol te behandelen.Tags: , , , ,

Geef je mening