Dierenpolitie neemt gewonde hond in beslag in Prinsenbeek

20-05-2012

De dierenpolitie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming hebben een hond in beslag genomen bij een woning in Prinsenbeek.

De agenten waren al meerdere malen bij de woning geweest ter inspectie. Bij het eerste bezoek bleken de verblijven van zowel de paarden als honden niet in orde. Ook waren de honden vermagerd en hadden ze verwondingen en ontstoken ogen.

Dinsdag gingen de agenten wederom langs bij de woning. Hierbij is een van de honden in beslag genomen. De hond had verwondingen op zijn kop en aan zijn poten. Het verblijf van de honden voldeed nog steeds niet aan de eisen en de honden konden zich bezeren aan de afzetting.

De eigenaar van de hond kreeg de keuze direct een dierenarts te bellen anders zou dit voor hem worden gedaan. De eigenaar wilde dit niet en zag geen directe ernst in de situatie. Voor de hond is een dierenambulance gebeld. De hond is in beslag genomen en zal worden behandeld aan verwondingen. De kosten van de zorg zullen op de eigenaar worden verhaald.Tags: , , ,

Reactie(s)

  1. Anny Vanderstien zegt:

    Levenslang verbod tot het houden van (huis)dieren + degelijke controle hierop!!!!!

Geef je mening