Dierenpolitie, voorloper van 500 animal cops heeft het nog niet druk

23-02-2011

De dierenpolitie in Capelle aan den IJssel heeft in zijn eerste werkweek slechts drie meldingen van dierenleed binnengekregen, waarvan één loos alarm. Dat meldt het AD.

De dierenpolitie, een voorloper van en mogelijk voorbeeld voor de 500 ‘animal cops’ die het kabinet later dit jaar wil gaan inzetten, werd vorige week onder enorme mediabelangstelling gelanceerd.

Een van de eerste meldingen in Capelle aan den IJssel betrof een baasje die naar zijn hond zou hebben geschopt. De dierenpolitie heeft hiernaar een onderzoek ingesteld. Met een ander baasje is een ‘stevig gesprek’ gevoerd nadat hij zijn hond alleen op straat had gestuurd om zijn behoefte te doen. Een derde melding – over een hond die aan de ketting zou liggen – bleek loos alarm.

Een woordvoerder van de gemeente Capelle aan den IJssel geeft toe dat de dierenpolitie het vooralsnog erg rustig heeft. ‘Waarschijnlijk valt het dierenleed in onze gemeente wel mee’, aldus de woordvoerder.

De kabinetsplannen voor ‘animal cops’ hebben in Nederland veel stof doen opwaaien. De Amsterdamse korpschef Bernard Welten noemde de nieuwe eenheid al smalend ‘caviapolitie’. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie komt binnen twee maanden met een uitgewerkt plan over de dierenpolitie.Tags: , ,

Reactie(s)

  1. moira zegt:

    Mogelijk kan de dierenpolitie ook ingezet worden op contrôle van het sociale gedrag van de uitlaters van honden. Ruimen zij de hondenpoep op?

    Dan krijgt deze politie het erg druk! :)
    groetjes, moira©

Geef je mening