Duitse staande korthaar puppies vormden puppytraining voor studenten dierverzorging

26-03-2011

Studenten van de opleiding dierverzorging van Landstede in Raalte kregen donderdagmiddag een bijzondere les voorgeschoteld: een ‘puppytraining’. De 22 studenten mochten zich uitleven in het onderzoeken van elf puppies van het ras Duitse staande korthaar, een typische jachthond.

Zo moesten de jonge Duitse staande honden onderzocht worden op gezondheid, maar ook beoordeeld worden op aanleg en karakter. Dat gebeurde aan de hand van meerdere tests, waarbij twee studenten samen steeds één puppie volgden. “Zo komen we heel dicht bij de praktijk, mooier kun je het niet krijgen”, vertelt docente Erdien Wildeman.

Dergelijke onderzoeken worden gedaan als de puppies net bij hun moeder weg kunnen, maar nog niet verkocht zijn. Dat is na zo’n acht weken. ,,Deze pups komen van een kennis, een hondenfokker uit Rossum. Die zijn inderdaad acht weken oud. Drie van de Duitse staande korthaar puppies zijn er al verkocht, maar dankzij de medewerking van de kopers mochten ze gelukkig nog meedoen aan deze les.”Tags: , , ,

Geef je mening