Duurste hond ter wereld is verkocht voor 1,1 miljoen euro

16-03-2011

Duurste hondDe rode Tibetaanse Mastiff pup is verkocht voor bijna 1,1 miljoen euro en is hiermee de duurste hond ter wereld.  Een Chinese kolenmagnaat en multimiljonair betaalde dit enorme bedrag.

De Tibetaanse Mastiff pup heet Big Splash, of ‘Hong Dong’ in het Chinees en is 11 maanden oud. De bijna 80 kg zware en 1 meter hoge kolos is een Red Tibetan Mastif.

De Tibetaanse mastiff is afkomstig uit de Himalaya en is mogelijk een van de oudste hondenrassen van het oosten. Het is een grote, sterke hond. De minimumhoogte voor Tibetaanse Mastiff teven is 61 centrimeter en voor reuen 66 centimeter.

duurste hond ter wereld

Duurste hond levert ook geld op

Big Splash is wel een erg toepasselijke naam omdat hij flink aan de bak moet. Hij moet gaan zorgen voor Tibbetaanse Mastiff puppies die per inseminatie ongeveer 12.000 euro gaat opbrengen. Zo levert hij ook nog wat geld op voor zijn baasjes. Amerikanen zijn wat minder scheutig voor een dure hond.Tags: , , , , ,

Reactie(s)

 1. daphne eikholt zegt:

  ik vindt het belagelijk dat ze die hond hebben geverft en het is ook belagelijk om een hond zo vroeg te verkopen gr daphne

 2. thijs zegt:

  ik vind niet l euk dat duur is anders gaa ik nooit kopen ik bied voor 20 euro

 3. thijs zegt:

  als de hond de duurste hond van ter wereld is dan vind ik hem lelijk en duur

 4. Rose zegt:

  Schattig hondje, maar wel belachelijk duur! 😮

Geef je mening