Echtpaar overlijdt bij reddingspoging hond

22-08-2012

witte terriërEen Amerikaans echtpaar is om het leven gekomen bij een poging hun hond te redden uit het water van een meer. Dat heeft de politie van Westfield (Massachusetts) meegedeeld.

Het incident gebeurde maandagavond tijdens een vaartochtje. Nadat het hondje van het echtpaar vanaf de boot in het water was gesprongen, sprong de 64-jarige eigenaar erachteraan. Hij raakte in paniek, waarop zijn 61-jarige echtgenote te water ging om hem te hulp te schieten.

Omstanders reageerden op hun hulpgeroep en wisten het echtpaar op het droge te krijgen, maar verschillende reanimatiepogingen bleken tevergeefs. In het ziekenhuis werd het echtpaar dood verklaard.

De dochter van het echtpaar zegt in The Boston Globe dat haar moeder niet kon zwemmen. Ze is niet verrast dat die desondanks haar man achterna sprong. ‘Dat is precies wat ze zou doen.’ Het echtpaar is 40 jaar samen geweest. ‘Ze hadden zonder elkaar niet kunnen overleven’, aldus de dochter.

Het echtpaar had het hondje, een witte terriër, zes weken geleden cadeau gekregen als vervanging van een hond die een jaar geleden dood was gegaan. Het hondje heeft de reddingsactie wel overleefd.Tags: , , , , ,

Geef je mening