Februari: maand van de gebitscontrole voor uw huisdier

01-02-2012

februari: maand van de gebitsverzorging De gehele maand Februari staat in het teken van de gebitscontrole voor uw huisdier. Zorgt u goed voor het gebit van uw huisdier? Lees snel verder om hier gebruik van te maken!

Ook dit jaar zal februari weer in het teken staan van de gebitscontrole en gebitsverzorging van uw huisdier. Een gezond gebit is erg belangrijk voor hond en kat. Net als mensen kunnen honden en katten last krijgen van tandplak en tandsteen. Dit veroorzaakt tandvleesontstekingen, met als gevolg een slechte adem, pijnlijk en bloedend tandvlees en uiteindelijk losse tanden en kiezen. Ontstekingen in de bek kunnen via het bloed ook elders in het lichaam ontstekingen veroorzaken, waaronder in de nieren en de hartkleppen. Belangrijk om dus goed in de gaten te houden!

Dierenartsenpraktijk Nijkerk-Wellensiek nodigt u uit om met uw hond of kat langs te komen op één van de gratis gebitsspreekuren. Het gebit wordt dan goed bekeken, u kunt vragen stellen en u krijgt professioneel advies over gebitsverzorging en tanden poetsen.

De tijden van deze gebitsspreekuren zijn te vinden op de website van de praktijk. Als er veel tandsteen aanwezig is of ontstekingen aan het tandvlees zal een tandheelkundige assistente een gebitsreiniging adviseren. Onder narcose wordt het gebit dan gereinigd en gepolijst met speciale apparatuur. Soms is het nodig om tanden of kiezen te trekken.

Op alle gebitsbehandelingen en gebitsproducten krijgt u in de maand februari in deze praktijk 10% korting omdat het de maand van het gebit is.

Het is belangrijk goede gebitsproducten aan te schaffen voor de gebitsverzorging van uw huisdier.

    Tags: , , ,

Geef je mening