Fokverbod Cavalier hondjes weer aangekaard bij EenVandaag

09-05-2011

Zoals wij eerder al berichtte wilt stichting Dier en Recht een fokverbod op de cavalierhonden. De Stichting blijft zich inzetten en heeft vorige week weer een item gehad op EenVandaag.

Het Cavalier King Charles Spaniel ras is zo ver doorgefokt dat 90% van de honden kampt met ernstige medische problemen en daardoor veel pijn heeft. EenVandaag spreekt onder andere met Sheila Fields, zij moest haar vijfjarige cavalierhondje Vivaldi na een lange lijdensweg laten inslapen. Fields bleef achter met een rekening van 17.000 euro aan medische kosten en zet zich sindsdien in voor een fokverbod.

We spreken ook met Marielle van den Broek, eigenaresse van de zevenjarige Annabel bij wie de hersens te groot zijn voor de schedel. Het hondje lijdt zo veel pijn dat ze deze week moet worden ingeslapen. De fokkers van de cavalier hondjes wilden niet reageren in de reportage van EenVandaag.

Raad van Beheer, vereniging op Kynologisch gebied, denkt deze problemen op te kunnen lossen met een nieuwe foklijn, na een paar generaties denken zij een gezonde nieuwe lijn te hebben gefokt.

Bekende Cavalier hondjes zijn Kenneth en Carla, de honden van Pim Fortuyn en Rex, de hond van president Ronald Reagan.Tags: , , , , ,

Geef je mening