‘Foute’ Bredase hond is een dure

31-01-2012

hondenboetes gaan omhoog Hondenbezitters in Breda die hun dieren dingen laten doen die door de overheid niet geaccepteerd worden, lopen dit jaar tegen een flink hogere boete op dan vorig jaar het geval was. De boetes voor de diverse overtredingen zijn verhoogd met twintig procent of iets meer.

Honden mogen weliswaar overal hun ontlasting laten vallen, maar doen ze dat buiten een hondenuitlaatplaats, dan moet de eigenaar de drol opruimen. Zo niet, dan kost dat de eigenaar honderdtwintig euro. In 2011 was dat nog honderd euro. Op de hondenuitlaatplaatsen ruimt de gemeente de drollen op, eens in de zoveel tijd.

Ook de boetes voor het los laten lopen van de hond zijn dit jaar gestegen, van zeventig naar vijfentachtig euro per overtreding.

Wie zijn dier bij herhaling blafoverlast voor de buurt laat veroorzaken moet ook honderdtwintig euro afrekenen. Dat was vorig jaar nog honderd euro. Bij blafoverlast geldt overigens geen lik-op-stukbeleid: bij de eerste keer blijft het bij een waarschuwing.

Het feit dat mensen hondenbelasting betalen wil niet zeggen dat honden overal mogen lopen of poepen. De belasting is bedoeld voor het onderhoud van de hondenuitlaatplaatsen.

Er zijn vier hondenwachters actief in de stad Breda en de dorpen. Zij hebben niet alleen de taak toe te zien op loslopende en ‘wildpoepende’ honden, maar ze bemiddelen ook en handelen klachten af.

    Tags: , ,

Geef je mening