Geen besmettingen door hondsdolle pup

07-07-2012

Er zijn geen mensen of dieren besmet geraakt met het rabiësvirus door een hondsdolle pup uit Amsterdam.

In februari werd het virus aangetroffen bij een 8,5 weken oude pup. Het beest had zijn baasje meermaals gebeten, maar ook die is na behandeling gezond gebleven. Tientallen dieren en mensen die met de hond in contact waren gekomen, hebben een behandeling ondergaan om besmetting te voorkomen.

De pup is direct na de ontdekking van het dodelijke virus afgemaakt. De hond was vanuit Marokko via Spanje naar Nederland gekomen en beschikte over een chip en een gezondheidscertificaat.

De NVWA waarschuwt dat het geval in Amsterdam niet op zich stond. Jaarlijks worden er naar schatting duizenden dieren uit het buitenland ingevoerd. Bovendien kunnen mensen en dieren ook op vakantie hondsdolheid oplopen, doordat ze gebeten, gekrabd of zelfs gelikt worden door een besmet dier.Tags: , , ,

Reactie(s)

 1. Anouk zegt:

  Prima dat jullie dit op een website zetten.
  Maar moet er nou echt over de pup gepraat worden als beest?
  Beetje jammer dat jullie zeggen ”dat beest”. Hij/zij heeft er niet voor gekozen om hierheen gehaald te worden en vanalles op te lopen. Beetje respect graag voor ”dat beest”!

 2. Lot zegt:

  niks mis met dit artikel goed dat men het meld!

 3. Anouk zegt:

  Lot een hond is geen BEEST! Tuurlijk is het goed dat ze het melden. Maar er kan ook anders over zo een beestje gesproken worden!

Geef je mening