Geleidehond Easy ziek.

22-08-2011

Geleidehond Easy

Easy mijn geleidehond (grote Poedel) was met mij en mijn gepensioneerde geleidehond Eerke en Jack Russelll Fabian zoals altijd met de ochtend wandeling mee.


Immers dooor haar geleide werk komen we met z’n alle in het park. En kunnen ze daar heerlijk los lopen.
 
Na terug komst krijgen ze hun eten en kunnen ze lekker uitbuiken. Maar Easy wilde opeens haar brokken niet opeten. Nu doet ze daar altijd wel lang over. Immers als poedel eet je immers brokje voor brokje. Maar nu at ze niets. Een kwartier later bood ik haar het eten op nietuw aan en nu ging het gelukkig er wel in.
 
Toen ik iemand op visite kreeg hield ik Easy even tegen bij haar hals band om te voorkomen dat de persoon gevloerd wordt door haar enthousiasme .
Maar nu piepte ze plotseling Vreemd duidelijk ergens pijn . Dus gevraagd of ik de ogen van mijn visite even kon lenen. Oftewel de persoon liet ik even kijken of haar oren in orde waren en haar gebit eventueel. Niets te zien wat raar was schone oren en een stalend wit gebitje. Toch maar even een andere vriendin opgebeld of ze met mij mee kon naar de dierenarts.
 
Onder weg naar de dierenarts voelde ik al dat er een verdikking van haar wang was te voelen. De dierenarts vond het er raar uit zien misschien eeen insecten beet of zo iets. Antibiotica en een prik tegen de zwelling.

geleide hond easy is erg ziek
Maar na een paar dagen was de bult weer iets groter geworden. Dus weer terug naar de dierenarts. Nu zat mijn eigen vertrouwde dierenarts en die dacht aan een ontstoken spekselklier of zo iets. En besloot haar wang aan te prikken. Er kwam twee buisjes troep uit de bult en kreeg ik andere antibitica mee. Maar ook nu was het na een paar dagen nog steeds niet goed en begon het nog groter te worden. Dus weer terug.
 
Dit keer kreeg Easy twee sneetjes in haar bult om het goed leeg te laten lopen.  Easy is zo sterk die liet het allemaal zonder piepen enz. toe. Maar ja over ging het alle niet en je wordt dan zo beetje wanhopig. Dus weer terug.
 
Nu bekeken ze haar en moest ze maandag terug komen voor een drain het was vrijdag . En tja toen was het zaterdag en begon Easy werkelijk nog meer op een horrorhond te lijken. Haar keel was helemaal opgezet onder haar bek en de bult was ook nog een tikkie groter geworden.

wond helemaal dik en eng

Zondag is de bult spontaan open gesprongen. En je wilt niet weten wat een troep er dan uit je hond komt. Dus de hele dag schoon maken wat ik graag deed voor mijn lieverd.
pijnelijke wond van geleidehond Easy
Maandag naar de dierenarts terug voor haar drain, maar ja die was niet nodig want tja alles lag nu werkelijk open bij haar. Wel moest ik voor de zekerheid een afspraak maken bij een Medische Centrum voor dieren in Amsterdam.
Daar kon ik woensdag te recht maar de lieve man bekeek Easy en zei ,”dit moet gewoon zelf gaan genezen”, ze heeft het ergste achter de rug en mocht het toch nog weer dik worden dan moest ik een echo laten maken en gingen ze haar preventief opereren om te zien waar het inwendig fout zat. Waarschijnlijk was het dan haar oor speekselklier zo was de conclusie.
Gelukkig is Easy genezen en ben ik niet meer terug geweest maar ik ben al met al meer dan zes weken met haar bezig geweest. En al die tijd zit je in spanning. Ze wilde even goed gewoon der werk doen. Want ja plichtsbesef heeft dat meisje wel van me.
Gelukkig is alles nu over en kunnen we weer gewoon van haar genieten.
Gezonde Easy
                
Groetjes Esther en Easy.


Tags: , , , ,

Reactie(s)

  1. Fenne zegt:

    Goed dat ze er weer helemaal gezond is!

Geef je mening