Gewonde hond overleeft 53 dagen in de woestijn

05-03-2012

shetlanderdooley

Een lichtpuntje bij een ware familietragedie. Een dag na kerst raakte Barbara Bagley ernstig gewond bij een auto-ongeluk in de woestijn van de Amerikaanse staat Nevada. Haar echtgenoot en een van haar twee honden kwamen bij het tragische ongeval om het leven. Haar andere hond, de Shetlander Dooley, rende gewond weg van de plek des onheils.

Na 53 dagen werd het dier levend en wel aangetroffen in het dunbevolkte noordoosten van de Amerikaanse staat.

De vrouw moest eerst enkele weken bijkomen van haar verwondingen, maar zette al in haar ziekenhuisbed een zoektocht naar haar hond in gang. Via de media riep ze op mensen uit te kijken naar haar hond. Na 3 weken werd de hond voor het eerst gezien, maar kon uiteindelijk toen niet worden gevonden.

Op 18 februari was het wel raak. Op 24 kilometer van de plaats waar het ongeluk plaatsvond, werd door medewerkers van de Amerikaanse spoorwegen melding gemaakt van een loslopende hond die voldeed aan de beschrijving van Dooley. Het kostte veel moeite de hond te vangen omdat het dier steeds vluchtte als het door mensen werd gezien.

Toen Barbara zich ging bemoeien met de zoektocht en de hond zijn baasje zag, konden de twee vrij snel herenigd worden. Bij het zien van zijn baasje rende Dooley op Shannon af en zat als snel bij haar op schoot.

De avonturen van de hond hebben wel diepe sporen bij Dooley achtergelaten. Zo verloor hij de helft van zijn gewicht en woog nog amper acht kilo toen hij werd teruggevonden.Tags: , , , , ,

Geef je mening