GreenGoose-sensor met iPhone-app meet activiteiten van je hond

04-01-2012

sensor voor uw hond Het internet of things en de quantified self zijn trends die het afgelopen jaar flink zijn toegeslagen. We meten ons gewicht, onze bloeddruk en de afstanden die we hardlopen met apps, Wi-Fi-weegschalen, connected hartslagmeters en andere leuke gadgets. Voor de hond was de keuze nog beperkt, maar gelukkig brengt GreenGoose nu iets passends op de markt.

GreenGoose is een start-up die een 50 dollar kostende sensorpakket voor honden heeft uitgebracht. Daarmee kun je in de gaten houden hoeveel je hond loopt, speelt, eet en beloningen krijgt. Alles is af te lezen via de Petagonia iPhone-app. De sensoren zijn nu al te bestellen en worden in januari geleverd. Voor honden met goede voornemens… en voor baasjes met veel vertrouwen, want het gaat bij deze eerste productreeks om een beta-release, waarbij je niet de garantie krijgt dat alles al goed werkt. GreenGoose kreeg een half miljoen dollar van angel-investeerders om de plannen te realiseren.

Het in San Francisco gevestigde bedrijf levert een label, die je kunt vastmaken aan de halsband van de hond. De sensor houdt alle bewegingen in de gaten en stuurt een samenvatting van de wandeling naar de iPhone, zodra deze zich binnen bereik bevindt. We moeten er echter niet te zwaar aan tillen, dat ook de hond nu aan een fitnessregime moet: “Het hele idee is om dagelijkse dingen speelser te maken”, zegt GreenGoose-oprichter Brian Krejcarek erover.

Er zijn ook sensoren in de vorm van stickers en kaartjes, voorzien van batterijen die een jaar meegaan. Daarnaast heeft het bedrijf nog honderden ideeën om in sensoren te verwerken, zoals een sensor verwerkt in een formaat bankpasje, die meet wanneer je van de stoel gaat en in beweging komt. Een ander idee is een sensor die registreert of een toiletbril omhoog of omlaag staat. Ontwikkelaars die met de sensoren aan de slag willen gaan kunnen gebruik maken van de open API.

   Tags: , ,

Geef je mening