Halsband hond prins Bernhard onder de hamer

24-08-2011

prins Bernhard met hond Toto

Veilinghuis Van Spengen in Hilversum brengt op donderdag 1 september enkele koninklijke spullen onder de hamer. Zo kunnen geïnteresseerden bieden op de authentieke halsband van Toto, een van de vroegere honden van prins Bernhard. Dat maakte het veilinghuis dinsdag bekend.

Behalve de halsband veilt Van Spengen ook twee handgeschreven bedankbriefjes van prinses Juliana en prins Bernhard. Ze schreven die na de geboortes van hun dochters Beatrix en Irene aan de vioollerares van Juliana.

prins Bernhard met hond toto

Het veilinghuis schat dat de leren halsband, waaraan een 14 karaats witgouden penning met de naam van de hond hangt, tussen 500 en 800 euro opbrengt. Een woordvoerder denkt dat een liefhebber voor de twee briefjes zo’n 400 of 500 euro neertelt. De voorwerpen zijn afkomstig van een particulier uit Het Gooi.

Daarnaast komt op de veiling een armband voorbij die Bernhard heeft gedragen tijdens een concours hippique in 1958, waar hij volgens de zegsman zelf aan heeft meegedaan. De prins zou toen ook hebben gewonnen. Ook gaan een aantal menukaarten van een diner in Canada in 1943 in de verkoop. Daarop staan handtekeningen van Bernhard en Juliana, aldus de woordvoerder.

Van Spengen veilt op 2 september een collectie muziekinstrumenten van het legendarische dansorkest The Ramblers.Tags: , , , , ,

Geef je mening