Handtashondjes vaker in Britse asiels

07-06-2011

HandtashondjeHet aantal achtergelaten honden in Britse asielcentra is de laatste jaren ontzettend gestegen, het gaat voornamelijk om kleine hondenrassen, de handtashondjes dat heeft een Britse dierenrechtenorganisatie gesignaleerd.

De organisatie The Blue Cross zag het aantal kleine honden in het asiel stijgen van 53 in 2006 tot 177 in het laatste jaar. Experts denken dat dit komt door de veronderstelling dat kleine huisdieren minder zorg vragen dan grotere hondenrassen, eens mensen beseffen dat dit niet het geval is, laten ze deze achter in het asielcentra.

Expert in dierengedrag Ryan Neile: “Mensen nemen aan dat kleine honden minder beweging en mentale stimulatie vragen, maar dit is vaak niet het geval. Alle hondenrassen hebben een gepaste uitlaatklep voor hun gedrag nodig, anders vervelen ze zich, raken ze gefrustreerd of krijgen ze stress. Dit kan gedragsproblemen veroorzaken, zoals dingen in huis vernielen.

Deze handtashondjes zijn dan wel klein genoeg om gedragen te worden, ze kunnen beter zelf wandelen. Door hun gestalte vergeten baasjes dat het nog steeds honden zijn en dat ze ook zo behandeld moeten worden. Ze nemen de troetelbeestjes in hun armen en knuffelen ze, de dieren laten dit toe omdat ze geen keuze hebben. Maar je mag hen geen normaal hondengedrag ontzeggen, laat deze dieren dus zelf bewegen.”Tags: , , ,

Geef je mening