Het dagelijkse leven van Dierenpension Ingen

16-11-2011

Animal In NeedAlberto en Gonny besloten toen ze op vakantie waren in Zuid-Spanje eens op zoek te gaan bij de grootste hondenopvang van Spanje. Ze schrokken toen ze de lieve honden tegenkwamen. Lees snel verder. Misschien kunt u wel helpen?

Op dit moment zitten daar ongeveer 600 honden (normaal 400) mede door de economische crisis zijn er extra veel honden achter gelaten nu er veel Engelsen die daar woonde terug zijn naar hun land. Ook worden er elke week honden (veel pups) uit de rivier gevist of uit een container waar ze in zijn gegooid. Ook wordt er regelmatig een hond aan het hek gebonden of over het hek van het asiel heen gegooid.

Vaak komen de honden zwaar vermagerd en verwond of ziek binnen.
Deze honden worden daar weer helemaal opgelapt , lekker gevoerd, gewassen , geknipt en gecastreerd, gesteriliseerd ontwormt etc. Gelukkig wordt 90% van de honden geplaatst in verschillende landen maar logisch is dat hier veel geld en werk voor nodig is.

Pedro vertelden ons onder andere dat er elke nacht een bewaker moet zijn en dat er camera’s moeten hangen, die echt nodig zijn want in dit zeer arme gebied worden helaas nog hondengevechten gehouden. Daarnaast hebben ze een tekort aan vrijwilligers dus hebben ze een aantal mensen in dienst voor de verzorging van zo veel honden waaronder een dierenarts .

Een groot gedeelde van het asiel is nu verbouwd en er wordt nog steeds meer opgelapt, mede dankzij geweldige initiatieven (o.a puzzelactie v/d Telegraaf) van vele mensen en de artikelen in de Telegraaf en de pas uitgezonden aflevering van het TV programma de Reünie, waar de klas van Pedro centraal stond.

Maar dan nog is er veel hulp nodig, dit kan in vele vormen; u kunt een hond op afstand adopteren voor een maandelijks bedrag, een eenmalige donatie doen, vaste donateur worden. Er zijn zelfs mensen die als ze daar op vakantie zijn een dag of meerdere dagen mee helpen of honden mee terug nemen als ze met Transavia vliegen. Er zijn verzamelpunten in Nederland waar u spullen na toe kan brengen (lijst van spullen staat op hun website) Of een Spaanse hond in huis nemen.

Bekijk eens hun website, lees de verhalen. En misschien kunt u wel helpen!
http://www.animalinneed.comTags: , ,

Geef je mening