Hoe vind je een geschikte hondenbench voor je hond?

10-11-2016

Het vinden van een geschikte bench voor honden is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn veel verschillende afmetingen verkrijgbaar. Niet elk formaat bench is geschikt voor je hond. Het beste is om te kijken naar de afmeting van je hond op volwassen leeftijd.

Meer informatie over een hondenbench

Als je niet precies weet hoe groot je hond wordt, kun je een inschatting maken door naar dezelfde soort honden te kijken. Probeer in te schatten hoe lang je hond is als hij ligt. Je viervoeter moet natuurlijk wel lekker languit in zijn bench kunnen liggen. Voor meer informatie over een hondenbench kijk op Tinki.nl.

Materiaalkeuze bench hond

Het gros van de benches zijn gemaakt van staaldraad. Dit is licht materiaal en nog enigszins buigzaam. Dit is fijn wanneer je het deurtje net niet goed in het slot krijgt. Ook is een licht gewicht honden bench prettiger om mee te nemen dan een zware metalen bench. De bodem is vaak van metaal of plastic. Als je van plan bent om vaak gebruik te maken van een hondenbench dan kan een plastic bodem gaan scheuren. Een metalen bodem is dan een betere keuze omdat deze slijtvast is en wel tegen een stootje kan. Informeer echter wel wat welke hondenbench maten geschikt zijn voor jouw hond voordat je een keuze maakt uit het beschikbare materiaal.

Bench aanbieding

Als je het formaat van je hond weet op volwassen leeftijd kun je op zoek gaan naar een geschikte bench. De aanschaf hiervan hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt bij online dierenwinkels vaak een goedkope hondenbench aanschaffen. Je kunt hiervoor kijken op Tinki.nl. Mocht de goedkope bench toch een formaat te klein zijn, dan heb je altijd de mogelijkheid om de bench retour te sturen en te kiezen voor een groter formaat. Je wilt natuurlijk hét beste voor je hond. De bodem van de honden bench kan erg hard zijn, schaf gelijk een zacht hondenkussen aan.Geef je mening