Hond aan de rilatine

31-03-2012

Honden met ADHD, dementie, depressier klinkt ons nog vreemd in de oren maar  de farmaceutische industrie speelt daar graag op in met o.a. antidepressiva voor honden.


De Nederlandse Gedragskliniek voor Dieren, sinds 2009 verbonden aan de Universiteit Utrecht, meldde onlangs dat ‘menselijke’ aandoeningen als dementie en ADHD bij dieren erkend worden. Er worden ook pillen voorgeschreven. In Gent bestaat ook al tien jaar een Gedragskliniek voor Dieren.

Volgens dierenarts Tiny De Ceuster van de Gedragskliniek in Gent kunnen dieren geneesmiddelen krijgen voor bijvoorbeeld wildplassen in huis of verlatingsangst. Maar “alleen als ondersteuning van gedragstherapie of wanneer de gedragsafwijking een direct gevaar vormt”.

Dierengedragstherapeut Dany Grosemans spreekt van een “heel spijtige trend”. “In mijn praktijk zie ik iets helemaal anders. Ik heb de indruk dat de farmaceutische firma’s de dierenartsen het hoofd gek maken. Het is zelfs zo ver gekomen dat ik in een krant een advertentie zag verschijnen van een farmaceutisch bedrijf met de slogan Herprogrammeer uw hond”.

De farmaceutische bedrijven zelf doen geheimzinnig over hun omzetcijfers voor psychofarmaca voor honden  zoals antidepressiva en kalmeermiddelen.Tags: , , ,

Geef je mening