Hond bepaald de vakantiebestemming

10-05-2011

Nederlanders nemen steeds vaker hun hond mee op vakantie. Meer dan de helft van de hondenbezitters wil de trouwe viervoeter meenemen naar zijn vakantie-adres en kiest op basis hiervan zijn vakantiebestemming.

Dit blijkt uit onderzoek gedaan door Topic Travel. Steeds vaker wordt de vraag gesteld of honden in het vakantiehuis welkom zijn. Is dit niet het geval, dan wordt een ander huis gekozen. De hond bepaalt de vakantiekeuze. “Een hond maakt meer en meer volwaardig deel uit van het gezin en wordt bij voorkeur ook meegenomen op vakantie, in tegenstelling tot de kat en andere huisdieren”, vertelt directeur Onno Bodlaender van Topic Travel. Maar genieten honden van vakantie?

“Wij zien dat ook terug in de selectiecriteria die onze klanten ingeven bij het zoeken naar een vakantiehuis. Afgelopen jaar is er 10% meer gezocht op het criterium ‘Honden toegestaan’ dan in het jaar ervoor. De boekingen geven hetzelfde beeld.  Uit eerder onderzoek blijkt dat een boeking met honden in een hotel gemiddeld €10,00 per nacht extra kost.Tags: , , ,

Geef je mening