Hond dood na mislukte facelift

15-02-2013

tibetaanse mastiffEen Chinese man klaagt een dierenkliniek aan voor meer dan een ton, nadat de facelift van zijn hond eindigde in een drama.

De Chinese hondenfokker, meneer Yu, vond het tijd dat er wat werd gesleuteld aan één van zijn Tibetaanse Mastiff-honden. De dierenvriend wilde dat de hond werd verbouwd voor zo’n 160 euro, om aantrekkelijker te zijn voor hondeneigenaren die op zoek waren naar een goede fokpartner. Helaas bleek het niet zo’n heel goed plan: de hond overleed op de operatietafel aan een hartaanval die ontstond door de verdoving.

Meneer Yu kon meer geld verdienen als zijn viervoeter er nog beter uit zou zien: “Dan betalen hondeneigenaren veel geld om hun hond met de mijne te laten paren, “ vertelt hij aan Global Times. Meneer Yun eist nu het aankoopbedrag van zijn rashond terug: 104.000 euro.

Rijkdom, macht en smaak

En dat is nog een schijntje: in 2011 betaalde een Chinese baron meer dan een miljoen euro voor een Tibetaanse Mastiff-hond. De duurste hond ooit.

Li Yongfu, een steenrijke dierenfokker: “Als je rijk bent, kun je makkelijk een groot huis of een Lamborghini kopen. Maar het bezit van een raszuivere Mastiff is iets heel anders. Het is het bewijs van rijkdom, macht en smaak. Bovendien een heel goed cadeau voor klanten en partners.” De honden zijn dan ook nogal populair onder de nouveau riche van de Chinese bevolking.

Dierenrechten

Meneer Yu wordt flink veroordeeld door dierenrechtenorganisaties. Zij vinden het niet kunnen dat de fokker alleen maar in eigenbelang heeft gehandeld en totaal niet aan de gezondheid van de hond heeft gedacht.Tags: , , ,

Geef je mening